Ladányi Klára – Sárkányos Giselle

Az Aranymosás Irodalmi Magazinban megjelent Ladányi Klára: Sárkányos Giselle című novellája.

 

Részlet a novellából:
“Lélegzetvisszafojtva lapulsz az elhagyatott viskóban, a félhomályban érzékeid kiélesednek. A föld hidegen nyugszik a lábad alatt, dohos lehelete facsarja az orrod. A füledben dübörgő szívverésed ellenére is hallod, hogy odakint nem messze lovak patája dobog. Az öledben szorongatott vászonzsákot erősebben a mellkasodhoz vonod, a batyu alig érezhetően emelkedik és süllyed a kezed alatt.

A lódobogás elhal és a gyomrodat szorító érzés elmúlik. Óvatosan a válladra kanyarítod a batyut és kikémlelsz, vársz egy kicsit, mielőtt kilépnél a viskó rozoga ajtaján.

Ahogy megbizonyosodsz róla, hogy senki nincs a közelben, elindulsz. Habár a terep tisztának tűnik, éberséged egy percre sem lankadhat. A sárkányvadászok bármelyik pillanatban felbukkanhatnak. Rád vadásznak. Jobban mondva arra, amit a zsákod rejt: az Arany Alkony Birodalom utolsó vörös farkú sárkánya. Az összes többi példányt levadászták pikkelyeik állítólagos potencianövelő hatása miatt. A Birodalom Királya elkeseredetten próbálta fenntartani vérvonalát.”

 

A teljes novella elolvasható az Aranymosás Irodalmi Magazinban.

 

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .