Ladányi Klára – Sárkányos Giselle

Az Aranymosás Irodalmi Magazinban megjelent Ladányi Klára: Sárkányos Giselle című novellája.

 

Részlet a novellából:
“Lélegzetvisszafojtva lapulsz az elhagyatott viskóban, a félhomályban érzékeid kiélesednek. A föld hidegen nyugszik a lábad alatt, dohos lehelete facsarja az orrod. A füledben dübörgő szívverésed ellenére is hallod, hogy odakint nem messze lovak patája dobog. Az öledben szorongatott vászonzsákot erősebben a mellkasodhoz vonod, a batyu alig érezhetően emelkedik és süllyed a kezed alatt.

A lódobogás elhal és a gyomrodat szorító érzés elmúlik. Óvatosan a válladra kanyarítod a batyut és kikémlelsz, vársz egy kicsit, mielőtt kilépnél a viskó rozoga ajtaján.

Ahogy megbizonyosodsz róla, hogy senki nincs a közelben, elindulsz. Habár a terep tisztának tűnik, éberséged egy percre sem lankadhat. A sárkányvadászok bármelyik pillanatban felbukkanhatnak. Rád vadásznak. Jobban mondva arra, amit a zsákod rejt: az Arany Alkony Birodalom utolsó vörös farkú sárkánya. Az összes többi példányt levadászták pikkelyeik állítólagos potencianövelő hatása miatt. A Birodalom Királya elkeseredetten próbálta fenntartani vérvonalát.”

 

A teljes novella elolvasható az Aranymosás Irodalmi Magazinban.

 

Oszd meg a bejegyzést

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..