Kulcsár Kata – Különös hószobor az Ónodi út 37. szám alatt

Forrás: www.bixabay.com

Ha szereted a havat, ha várod a telet, vagy egyszerűen csak élsz-halsz a rejtélyekért, és már fenemód furdalja az oldalad, mi különös is van egy hóemberben, ami pontosan az Ónodi utca 37. szám alatt szobrozik (ha nem hiszed, keresd meg!), akkor ez a novella Pont Neked való!

Részlet a novellából:

“Ma reggelre isteni hó hullott. Friss, ropogós, olyan fajta, amelyre rálépsz és egyetlen nyomásra félméternyit tapasztasz össze, könnyedén, mint két hüvelykujj a pillecukrot. Reggel kilencre már volt ereje a napnak, ragyogó, habfehér hungarocell díszlet lett a kertünkből. Aztán a szél frissen meghintette a szomszéd hórihorgas fenyői felől és, mint egy érinthetetlen bűnügyi helyszínt, lepecsételt minket a természet. Nyugalmas volt ez a vasárnap, olyan, amely valóban kiemel a hétköznapokból. Olyan nap volt, mikor nem nyomaszt a konyhában tornyosuló mosatlan, a morzsa borította padló, a csajok szétdúlt szobája, mint ahogy az sem, hogy mikor a hó örömére kitártam a cipős szekrényt, harminchárom lehetséges téli lábbeli ömlött ki a szőnyegre, a párja után tátogva.”

A teljes novella elolvasható itt: Aranymosás Irodalmi Magazin

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .