Könyvkritika: Adj esélyt!

Forrás: www.konymolykepzo.hu

Az Adj esélyt! Bálint Erika első, nyomtatásban megjelenő regénye. Az író modern és rázós témákat dolgoz fel ebben a könyvben, játszi könnyedséggel. A másság, a válás és a gyógyíthatatlan betegségek témái nagyon is aktuálisak. Kissé nyers, valóságos, életszagú történet.

Főszereplőnk, Adorján egy fitt, megállapodott, karrierista férfi, aki minden örömét szerelmében és az orvoslásban találta meg. A külvilág felé egy kiegyensúlyozott, nyugodt, kedves férfit mutat.

A történet végére megismerhetjük, hogy mi rejlik az orvos álarca mögött. Azt az Adorjánt, akinek az élete tele van félelemmel, boldogsággal, titkokkal. Retteg attól, hogy karrierje csúfos véget ér, ha kollégái rájönnek, hogy ő a férfiakat szereti. Nem képes a karrierjét feláldozni a szerelméért. és önmagáért.

Mégis egyetlen álom hajtja előre az életben.

Szeretné megismerni a gyermekként elhagyott fiát, Tomit.

Ám útjukban áll Éva, Tomi anyja és Adorján volt felesége. Éva olthatatlannak tűnő gyűlöletet táplál egykori szerelme iránt, amit a múltban szerzett sebek táplálnak még tizenhárom év távlatából is. Képtelen feldolgozni, hogy Adorján egy férfiért hagyta el.

Tomi pedig ott áll kétségek közt vergődve, senki nem mond semmit, mindenki rejteget valamit és az idő vészesen fogy Adorján számára.

Nem hittem, hogy ennyire a hatása alá tud vonni a regény, de már az elejétől kezdve érdekesnek tartottam. Folyamatosan mozgó cselekmény, érdekes karakterek, könnyű olvashatóság. Ez jellemzi leginkább ezt a regényt. Kedvenc szereplőm, Adorján mellett, a párja Ákos lopta be magát nagyon a szívembe. Igazi férfi, aki nem félt a hitéért saját párjával szembe szállni. Ez tette igazán érdekessé őt.

A leggyengébb karakternek Tomit éreztem, de talán azért, mert kissé tétova volt. Inkább csak sodródott az árral eleinte, de a végére Tomi karaktere is kiforrt, és szerethetővé vált.

Számomra ez a könyv egy nagyon izgalmas, érzelmekkel teli utazás volt.

Szeretet, vágyak, fájdalom, könnyek. Ezek rá a legjobb szavak.

(Készítette: M. H. Sethemba)

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .