Meghitt pillanatok antológia – Interjúsorozat a szerzőkkel 2.

Az interjúsorozat második kérdése:

Mesélnél egy kicsit a novelláról? Kiknek ajánlod? Kaphatnánk egy pici ismertetőt is?

Ha kíváncsi vagy a kötet szerzőinek válaszaira, keresd fel a Kedves könyvek blogot, de addig is…

Íme a mi íróink válaszai:

TÓTH ESZTER:

A Szívvel, lélekkel főhőse, Anita egy fiatal lány, aki azzal szembesül, hogy a szíve nem úgy működik, ahogy kéne, és pacemaker beültetésre van szüksége. Mindezt karácsonykor, amikor ráadásul az édesanyja és a párja, Attila szeretnék bemutatni neki Attila lányát, Ginát.

Anitának sok mindennel kell szembesülnie, az élete minden tekintetben megváltozik. A novellában az ő érzéseit, félelmeit és a spot iránti szeretetét szerettem volna bemutatni.

 

NAGY ROXÁNA:

A novellám egy sítáborban játszódik, egy végzős gimnazista lány a főszereplő, akinek egy titok nyomja a lelkét. Azoknak ajánlom, akik szeretik azokat a romantikus történeteket, amelyekben a család is szerepet kap.

 

ESZES RITA:

Az idén megjelenő regényemhez hasonlóan ez a történet is Japánban játszódik, de nincs benne semmi természetfeletti. Egy másik irányból közelíti meg a könyvben szereplő egyik mellékszálat, az elrendezett házasságot. Arról szól, hogy mi történhet, ha egy puszta megállapodás után az egyik fél mégis beleszeret a másikba. Azoknak ajánlom ezt a történetet, akik szeretnének egy picit bepillantani egy másik kultúrába. Vagy csak szeretnek elgondolkodni azon, hogy milyen sokfélék vagyunk. Hogy egy huszonkét éves személynek is mennyire más lehet az élete, mint ahogy általában gondolkodunk a huszonkét évesekről.

 

L. K. PATRÍCIA:

Mivel alapvetően egy karácsonyi antológiáról beszélünk, így az én novellám kicsit kilóg, mert nemhogy karácsony nincs benne, de még tél sem.

Mint az antológia többi írása, ez is YA, a főszereplője egy tizenhat éves lány, Lili, aki egy tragikus balesetben elveszítette a barátját, és e miatt magát hibáztatja. A történet arról szól, hogyan képes túllépni a veszteségén, méghozzá egy öregúr segítségével, aki minden vasárnap a temetőben tölt pár órát, egy padon ücsörögve, és a holtaknak mesél.

 

NOVÁK VICA:

Ez a történet most nem egy romantikus sztori lesz, a középpontban a család áll, pontosabban a testvérek, és az eltávolodás. Szóval azoknak ajánlom, akik nem (csak) romantikus történetre vágynak a fa alatt, hanem szívesen olvasnának a testvéri szeretetről, és miután végeztek a novellával, megölelnék a tesójukat. Az ölelkezőkön kívül pedig a geekeknek. Ha csíped a csillagászatot és tudod, mi az a Tardis, ki ne hagyd!

 

FRÁTER ZSUZSANNA:

A novellám a kitartásról, a szeretetről és egymás támogatásának fontosságáról szól. Hőse egy fiatal lány, aki egy lehetetlen útra vállalkozik azért, hogy hazaérjen karácsonyra az anyukájához. Luca történetét elsősorban azoknak ajánlom, akik voltak már kollégisták, vagy most is azok, és tudják azt, milyen nehéz a szeretteinktől távol lenni. Mellettük azonban mindenki másnak is ajánlom, aki szereti a küzdelmekről, kitartásról ás áldozatvállalásról szóló történeteket.

 

ZUGLIGETI ENNA:

Ez az a novella, aminél azzal szórakoztam, hogy odaadtam ismerőseimnek, és megkérdeztem tőlük, miről szól? Öt ember hatfélét mondott, az önelfogadástól kezdve a testvérkapcsolaton át addig, hogy el kell tudni engednünk a rossz dolgokat ahhoz, hogy be tudjuk fogadni a jókat. Éppen ezért nem bátorkodnék azt mondani, a Miért gyűrődik a Duna? valamiről szól vagy valakiknek ajánlom. Ez egy ugyanolyan projektív felület, mint a felhők a víztükörben: mindenki azt lát bele, amit akar – és éppen ezért reményeim szerint mindenki találni is fog benne valamit önmagából.

 

ŐSZI ALÍZ:

A novella titkokról szól, és egy lányról meg egy fiúról, arról, hogy kettejüknek mennyiféle titka lehet. Néhány titkuk olyan, ami a bűntudat miatt titok, néhány éppen kegyes hazugság mögé rejtett titok, néhány olyasmi, amit félnek kimondani. Tilda és Ottó – ők a lány és a fiú, és nem mellesleg szomszédok – minden év június huszonegyedikén éjjel leülnek az udvaruk határán álló cseresznyefa alá, és elmondanak egymásnak egy-egy titkot, a kikötés azonban az, hogy a titokra a másik semmit se szólhat, meg se rezzenhet. Nyilván ezt a szabályt egyszer sem szegik meg… A történet tulajdonképpen ezeken a június huszonegyedikéken keresztül mutatja be az évek múlását és így a kapcsolatuk alakulását tizenegy és tizenkilenc éves koruk között. A novellát bárkinek ajánlom, aki szintén megkívánta a cseresznyét ebben a ködös, hideg időben, mint én, miközben írtam a fenti ismertetőt.

Forrás: kedveskonyvek.blogspot.com

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .