Meghitt pillanatok antológia – Interjúsorozat a szerzőkkel 4.

Az interjúsorozat negyedik kérdése:

Ki a kedvenc szereplőtök a novellátokból és miért?

Ha kíváncsi vagy a kötet szerzőinek válaszaira, keresd fel a Kedves könyvek blogot, de addig is…

Íme a mi íróink válaszai:

TÓTH ESZTER:

Nehéz kérdés. Ott van ugye Anita a főszereplő, akinek szembe kell néznie, hogy az élete örökre megváltozik. Szerettem a fejében lenni, átélni vele a félelmeit, kétségeit. Ugyanakkor Ginát közelebb éreztem magamhoz, hisz ő egy érzékeny, művészi beállítottságú lány, hatalmas empátiával. Érdekes volt látni, ahogy ők ketten egymásra találnak.

 

NAGY ROXÁNA:

Noémi a kedvencem, érdekes élmény volt a bőrébe bújni.

 

ESZES RITA:

Haru, mert pajkos, mint a tavaszi napfény. De ezt a gondolatot a főszereplőmtől loptam. És Noriko, aki jelen sincs, csupán beszélnek róla. Mert nagyon emlékeztet valakire, és mert azon kevesek közé tartozik, akik álarc nélkül és igazan járnak a világban.

 

L. K. PATRÍCIA:

Béla bácsi a végtelen nyugalma miatt.

 

NOVÁK VICA:

A kedvenc szereplőm a novellából a fiú az elején, akinek itt valójában semmi jelentősége nincs. Ő egy másik történetem karaktere, és ide csak beugrott cameózni. De viccet félretéve, szerettem Tillyt írni. A távolságtartása talán taszító is lehetne, de a szívünk mélyén mindannyian távolodtunk már el valakitől, akit szerettünk. Ez ismerős és szomorú érzés.

 

FRÁTER ZSUZSANNA:

Luca, mert sokkal bátrabb és kitartóbb, mint én voltam annyi idősen.

 

ZUGLIGETI ENNA:

Igazából kedvenc szereplőm nincs, nekem mindig kedvenc gondolataim vannak 😀 A Miért gyűrődik a Dunában maga az alapötlet a kedvencem, a “lány, aki szimbólumokat lát valóság helyett”. Illetve a kérdés: ettől ő több lesz, vagy épp, hogy kevesebb?

 

ŐSZI ALÍZ:

Hát, igazából két fontos szereplője van csak a novellának, bűntudatom lenne, ha választanom kellene kettejük közül. Írás közben pont kiegészítették egymást, Tilda talán az egyik legtökéletlenebb (de azért töretlenül kiválóságra törekvő) hősnő, akiről valaha írtam, míg Ottó a leginkább Disney hercegre hajazó hősöm. Izgalmas volt egy ilyen kombinációval dolgozni.

Forrás: kedveskonyvek.blogspot.com

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .