Meghitt pillanatok antológia – Interjúsorozat a szerzőkkel 5.

Az interjúsorozat ötödik kérdése:

Milyen volt a szerkesztés folyamata?
Ha kíváncsi vagy a kötet szerzőinek válaszaira, keresd fel a Kedves könyvek blogot, de addig is…
Íme a mi íróink válaszai:

TÓTH ESZTER:
Róbert Katalin szerkesztette a novellákat, és nagyon jó volt együtt dolgozni vele. Segített egy kicsit eltávolodni az írásomtól, és rendszerezni a különféle felvetett problémákat, hogy mindenre elég figyelem jusson. Mindent összevetve nagyon élveztem a folyamatot, és biztos vagyok benne, hogy a csiszolgatás után az írás sokkal jobbá vált.

NAGY ROXÁNA:

Izgalmas volt. 🙂 Róbert Katinak mindig szuper meglátásai vannak.

 

ESZES RITA:

Róbert Katalin a szerkesztőm egyébként is, ráadásul párhuzamosan szerkesztettük az idén megjelenő regényemmel a novellát, és hát a két történet témája is valamennyire hasonló. Ezért picit olyan volt, mintha a novella szerkesztése is egy állomása lett volna a regény szerkesztésének. Lélekben már mindketten hetek óta Japánban jártunk, szóval emiatt gördülékenyen haladtunk. Nem akarok spoilerezni, de ezt azért elmesélem: az Elrendezett házasság vége eredetileg sokkal távolságtartóbbra sikerült. Aztán a regényben épp egy felfokozott pillanatnál jártunk, és mondtam is Katinak, hogy emiatt most hiányérzetem lett a novella végén. Azt hiszem, megkönnyebbült, hogy magamtól belecsempésztem néhány érintést, anélkül, hogy erre külön utasítania kellett volna. Persze, csak miután egy fél napot nevettünk ezen az egészen.


L. K. PATRÍCIA:

Ugyan közel sem vagyok profi szerkesztő, de elvégeztem idén a Könyvmolyképző szerkesztőkurzusát, így jót mosolyogtam, amikor megkaptam Róbert Kati első emailjén, amiben leírta, hogyan kell elképzelnem a szerkesztési folyamatot.

Mivel szerkesztőként igyekszem nem az írók agyára menni, csak remélni tudom, hogy íróként sem mentem Kati agyára, amikor visszajavítottam, amit ő átírt. Persze, hogy a vége happy end legyen: végül sikerült kompromisszumot kötnünk. 🙂

 

NOVÁK VICA:

Mivel már túléltem két mesekönyv és ezzel együtt két novella szerkesztését, annyira nem értek meglepetések. Katival remek együtt dolgozni, mindig törekszik rá, hogy a maximumot tudjuk kihozni a szövegből. Úgyhogy abszolút elégedett vagyok.

 

FRÁTER ZSUZSANNA: A szerkesztőnkkel, Róbert Katalinnal nagyszerű élmény volt együtt dolgozni. Rengeteg tanultam tőle közben. Remélem, még lesz alkalmam vele együtt dolgozni.

 

ZUGLIGETI ENNA:

Zseniális….an jó és rossz. Remek érzés volt szakmai visszajelzést kapni, és azt érezni, hogy tényleg érthetőbb lett a szöveg. Másrészt viszont nekem volt egy pont, ahol nagyon rágörcsöltem, érzelmileg megterhelő volt. Összességében utólag a szerkesztés folyamata egy pozitív emlék, de kicsit tartok tőle, mi lesz, ha egyszer eljutok a regénykiadásig. 😀

 

ŐSZI ALÍZ:

Rettentően élveztem. Mármint rengeteget kellett húzni a történetből, de remek volt látni, ahogy egyre inkább kikristályosodik az, amit el akartam mesélni a novellával. Róbert Kati, aki mindannyiunk írását szerkesztette, igazi hős.

Forrás: kedveskonyvek.blogspot.com

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .