Könyvkritika: Rókatündér

Forrás: www.konyvmolykepzo.hu

Eszes Rita második könyve a Rókatündér az elmúlt hetekben jelent meg, a vörös pöttyös sorozatot gazdagítva. Az elmúlt hétvégén egy interjú is készült vele a könyvbemutatója kapcsán, de most nem erről fog szó esni, hanem a Rókatündérről.

Eszes Rita ezúttal is követi azt az izgalmas szokását, amely szerint egy idegen ország kultúráját mutatja be egy izgalmas történeten keresztül. Erdély után most Japánba kalauzol el minket.

Főhősünk, Midori nem átlagos lány és nem átlagos japán. Külsőre nem is hasonlít egy japánra, mert vörös haja és sárga szeme van. Ezen kívül pedig képes rókává változni.

A nagymamája Oszakába küldi a lányt, hogy felfedezze a nagyvárosok világát.

Midorit kedveltem, mert kedves és érdekes személyiség volt. Minden erején azon van, hogy felfedezze a hazáját és beilleszkedjen a világ rendjébe. Bár még csak most kezdi felfedezni önmagát, hosszú utat kell végigjárnia, hogy eldöntse, milyen utat kíván követni. Különleges kinézete üde színfoltként ragyogott volna, ha átlagos japánok közé teszi az írónő Midorit, de így kevéssé csillogott, hisz különlegességét elrejtették, külföldi diákként.

Tristan egy svéd cserediák, aki állandóan pörög és mindig vidám. Ha megjelenik, akkor mindig történik körülötte valami. Izgága, nem veszi komolyan a szabályokat, még a Rotary szabályait sem. Mégis, amikor kell képes komoly és felelős döntéseket hozni, amitől nagyot nőtt a szememben.

Akira egyenes jellem. Mit sem tud a róka mögött rejtőző lányról, mégis, amikor kiderül az igazság, nem hátrál meg. Becsületes, segítőkész.
Vajon mennyi titkot képes elviselni és megbocsátani? Mindent? Legyen az bármi is?

Rei igazán lázadó és vagány csajszi. Nagyon nem tipikusan japán, de teljesen tipikus tini. Igazi színes egyéniség.

 

Az írónő kicsit saját benyomásira, élményeire alapozta a történetet és ez egy csodás felhangot ad neki, amitől sokkal közelibbé és szerethetőbbé válik. Ezt egy olvasásra kell elolvasni, mert magával ragad és képtelenség letenni. Én élveztem minden sorát.

(Írta: M. H. Sethemba)

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .