Csoma-Lőrincz Tamara – Gergő

A Libellus Magazinban megjelent Csoma-Lőrincz Tamara: Gergő című novellája.

 

Részlet a novellából:

“Gergő a tévé előtt ült, az ujjai egészen elfehéredtek, úgy szorította a játékkonzolt. A képernyőn egymás után jelentek meg a szörnyek, amik megküzdöttek a hőssel, de nem bírtak vele: végül mind vagy elhullottak, vagy sebesülten odébb vánszorogtak, hogy később gyógyultan újra támadhassanak.

Gergő autómintás pizsamája meggyűrődött, ahogy órákon keresztül a kanapén kuporgott. Egyszer bejött az anyukája, hogy megkérdezze, nem akar-e vacsorázni, de Gergő nemet intett a fejével. Le sem vette a szemét egy szörnyről, ami a hős háta mögé lopakodott és a szájából sűrű nyál csorgott a földre.

Később kiabálás hallatszott odakintről. Gergő tudta, hogy a konyhából jön, a szülei most vacsoráznak. Ő is éhes volt, de az éhséget a konyhából érkező hangokkal együtt elnyomta a játék izgalma. Egyre rettenetesebb szörnyek bukkantak fel, és Gergő tudta, hogy nemsokára jön a főgonosz. Már csak egy romos épületen kellett a főhősnek átjutnia, majd egy indákkal körbenőtt kerten átvágnia magát – ahol az indák utána nyúltak, bármerre is lépett –, és már ott is voltak.

Gergő szíve a torkában dobogott. Most, most jött el a pillanat.”

A teljes novella elolvasható a Libellus Magazinban.

 

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .