Bálint Erika: A nap csókja – fülszöveg

Bálint Erikának még csak tavaly jelent meg az első regénye, az Adj esélyt!, de máris új könyv várható tőle, A NAP CSÓKJA.

Elöljáróban lássuk a könyv fülszövegét:

Szabad-e hagyni, hogy bármilyen ok miatt ne szeressék az embert?

Léna tisztes életet élő, boldogtalan orvosfeleség. Házassága kiüresedett, apjával rossz a viszonya, és a lánya is egyre távolabb kerül tőle.

Az ötvenedik születésnapja körül a Facebookon megpillant egy képet a férjéről, amint átölelve tart egy nőt, arcuk egymás felé fordul. Lénának nem is a testi közelségük fáj, hanem a nő tekintete. Az a meleg, szenvedélyes pillantás. Rájön, itt az ideje, hogy szembe nézzen önmagával, hogy válaszoljon azokra a gyötrő kérdésekre, amik mindig is ott motoszkáltak benne.

És itt az ideje annak is, hogy kegyetlen őszinteséggel feleljen rájuk.

Ez azonban korántsem egyszerű.

Nem egyszerű, mert nemcsak a saját múltbéli démonaival kell megküzdenie, de le kell rombolnia a merev társadalmi elvárások falát is, ki kell bújnia a jó anya, jó feleség, tisztes tanárnő fojtogató páncéljából. Meg kell találnia, és el kell fogadnia önmagát testestől, lelkestől. Útkeresése közben újraéled mélyre temetett érzékisége, megtapasztalja az ölelés erejét. És nemcsak a szó testi, fizikai értelemben. Rájön arra, hogy átölelni valakit, azt is jelenti, hogy közel engedi, megismeri, elfogadja és megpróbálja megérteni a másikat. És közben maga is megnyílik, bármilyen nehéz is ez.

Vajon sikerül-e neki egy új, önazonos életet kialakítania?

A történet egy nőről szól. De nemcsak nőknek…

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .