Bálint Erika: A nap csókja – fülszöveg

Bálint Erikának még csak tavaly jelent meg az első regénye, az Adj esélyt!, de máris új könyv várható tőle, A NAP CSÓKJA.

Elöljáróban lássuk a könyv fülszövegét:

Szabad-e hagyni, hogy bármilyen ok miatt ne szeressék az embert?

Léna tisztes életet élő, boldogtalan orvosfeleség. Házassága kiüresedett, apjával rossz a viszonya, és a lánya is egyre távolabb kerül tőle.

Az ötvenedik születésnapja körül a Facebookon megpillant egy képet a férjéről, amint átölelve tart egy nőt, arcuk egymás felé fordul. Lénának nem is a testi közelségük fáj, hanem a nő tekintete. Az a meleg, szenvedélyes pillantás. Rájön, itt az ideje, hogy szembe nézzen önmagával, hogy válaszoljon azokra a gyötrő kérdésekre, amik mindig is ott motoszkáltak benne.

És itt az ideje annak is, hogy kegyetlen őszinteséggel feleljen rájuk.

Ez azonban korántsem egyszerű.

Nem egyszerű, mert nemcsak a saját múltbéli démonaival kell megküzdenie, de le kell rombolnia a merev társadalmi elvárások falát is, ki kell bújnia a jó anya, jó feleség, tisztes tanárnő fojtogató páncéljából. Meg kell találnia, és el kell fogadnia önmagát testestől, lelkestől. Útkeresése közben újraéled mélyre temetett érzékisége, megtapasztalja az ölelés erejét. És nemcsak a szó testi, fizikai értelemben. Rájön arra, hogy átölelni valakit, azt is jelenti, hogy közel engedi, megismeri, elfogadja és megpróbálja megérteni a másikat. És közben maga is megnyílik, bármilyen nehéz is ez.

Vajon sikerül-e neki egy új, önazonos életet kialakítania?

A történet egy nőről szól. De nemcsak nőknek…

Oszd meg a bejegyzést

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .