Jeff Lindsey: Dexter dühödt démonai

Mostanában rákaptam a krimikre. Találtam is egy ütös kis sorozatot: Jeff Lindseytől a Dextert. Több részből álló sorozat, szóval, aki megszereti kaphat belőle pár kötettel.

Dexter Morgan rendőrségi szakértő. Elbűvölő, vicces, remek szakember. De Dexter Morgannek van egy sötét oldala is. Éjjel báránybőrbe bújt farkas: sorozatgyilkos. Áldozataitól csinos kis relikviákat gyűjt be. Őt nehéz lenyűgözni. Most egy sötétben ólálkodó alaknak mégis sikerült. A vértelen holttestek felébresztik a kíváncsiságát ennek a mindig hideg és acélidegzetű férfinak. Izgatottan várja az újabb holttesteket és hamarosan a gyilkos üzengetni is kezd neki, egy olyan nyelven, amit csak ők ketten értenek. Egy őrült éjszaka után Dexter aggódni kezd, hogy nemcsak saját Sötét Utasa kezdi éjszaka átvenni felette az uralmat és bár a józan észérvek minden ilyen eshetőséget kizárnak, Dexter új érzéssel ismerkedik meg. A félelemmel.
Eközben lassan bepillantást nyerhetünk Dexter múltjába, mi az, amit titkoltak előle és egy igazán váratlan szereplő rabolja el mellőlle a hugát, Debbie-t. Innen kezd igazán izgalmassá válni a történet.

Dexter Morgan – Egy nagyon izgalmas karakter. Kedves, érdeklődő, humoros. Százféleképp lehetne jellemezni. De olyan hideg, mint az acél. Magától értetődően játsza el a rá kiszabott szerepeket, mint rendőrségi szakértő, testvér, barát, szerető. De számára ezek nem jelentenek semmit. Az ő szemén keresztül remekül bemutatja az író az emberi kapcsolatok sokszínűségét. Hogy szerintünk mit kellene mondani másoknak, hogy mit hallanának és mit kommunikálunk velük végül. Dexter csillogó álarca: a sikeres férfi álarca. Semmi több.

Debbie Morgan – Nagyra törő álmokat dédelget, nem ijedős, kemény csajszi. Látszólag. Sokszor támaszkodik a testvérére. Nem rest zsarolni sem őt.

Ez egy izgalmas kötet volt. Különösen tetszett, hogy végre nem egy zseniális nyomozó, vagy nyomozócsoport, különleges ügynök szemén keresztül láthattuk az eseményeket, hanem a gyilkosén keresztül. Nekem nagyon bejönnek a sötét szereplők. Dextert is imádtam. Debbie szörnyen idegesített a folyamatos hisztijével. Nem igazán dolgozott meg azért amit szeretett volna, szerette volna ha csak simán az ölébe pottyan az előléptetés, amit testvére kapart ki neki. Néha legszívesebben fejbe csaptam volna, hogy kislány, gondolkodj már az Isten szerelmére.
Mindezt leszámítva szerettem olvasni ez a kötetet és bitzonyosan fogom folytatni a sorozatot, mert Dexter és a Sötét Utasa izgalmas. Szerintem pedig remek humora van Dexternek!

 

Sethemba

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .