Bálint Erika: A nap csókja

Nagy várakozással tekintettem Erika új könyvére, mert az elsőt nagyon szerettem. Már a borítótervezés időszaka is igen izgalmas volt, hiszen csodálatosabbnál csodálatosabb tervek kerültek fel Erika weboldalára. Az olvasók igen találékonyak tudnak lenni. Egy kellemes meleg színű borítót kaptunk fehér háttérrel és dombornyomásos arany betűkkel. Szerintem egyszerűen öröm ránézni Aux Eliza munkájára.

Léna története nem varázsolt el eleinte. Sokat gondolkodtam rajta, hogyan is tudnék én azonosulni eg ötvenéves, orvosfeleséggel. Mit adhat nekem ez a szereplő? Mégis belevágtam a történetbe bizalmat szavazva az írónőnek, hisz előző könyében sem kellett csalódnom, így biztam benne, hogy most sem fogok.

Lénához kapcsolodni nehéz volt. Nem értettem miért maradt egy megcsalt nő egy ilyen üres hideg kapcsolatban. Hamar rájöttem, hogy néha a megszokott biztonságból néha sokkal nehezebb kilépni, mint azt gondolnánk. Még ha ez a biztonságos közeg nem is jó nekünk. A gyász, amit apja elvesztése okoz, csak még jobban elmélyíti, vagy inkább elmérgesíti a helyzetet.
Lénának egy olyan emberre volt szüksége a tovább lépéshez, aki valami olyat ad neki, amit nem kap meg otthon. Kinyit számára egy új ajtót. Ez volt András.

Léna nagy fejlődésen megy át a regény folyamán. A sötétségben botorkáló, önmagáról tele kételyekkel gyászoló asszony, végül megváltozik. Az út cseppet sem könnyű, van benne fájdalom, és akarat.
A férj Robert nekem nem volt olyan ellenszenves mint vártam. Csak boldog szeretett volna lenni, egyetlen dologba döntött rosszul. Esendő ember, elvárások, megfelelési kényszer.
András izgalmas üde színfolt. Nem tesz semmi extrát csupán megadja azt amire Lénának szüksége van. Gáláns úriember.
Zsú volt számomra a legellenségesebb karakter. Nem mutatott semmiféle együttérzést az anyja irányába és eszébe sem jutott meghallgatni őt. Meg sem próbálta megérteni azt, amit Léna érez.

Bár nem lett akkora kedvenc, mint Erika előző regénye, ez a könyv sem okozott csalódást. Igazi mély érzelmekkel teli regény, ami olyan útat mutat, amit mind megértünk, akkor is ha nem vagyunk még ötven évesek.

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .