Ismerd meg a tagjainkat! 2.

Itt a cikk folytatása, ahol újabb írókat ismerhetünk meg.

1, Van e olyan könyv, amit idén mindenképp szeretnél elolvasni, de eddig semmit sem olvastál az írójától?
Fráter Zsuzsanna: Sapkowski Vaják ciklusát nagyon szeretném elolvasni idén, mert a belőle készített sorozat nagyon megfogott, és az író munkásságát eddig nem ismertem. Ráadásul a mesefeldolgozásokat szeretem, és a lengyel írókat is kedvelem.
Agatha Keyguard: Jo Nesbótól a Fehér Éjszakát. Tudom, hogy ő a skandináv krimi egyik legnagyobb neve, de még sehogy se tudtam rávenni magam, hogy elolvassam ezt a könyvet.
Sereg Gitta: Katherine Arden: A lány a toronybant. A trilógia első kötetét nagyon szerettem, és idén mindenképp szeretném folytatni a sorozatot. 🙂
Tóth Eszter: Szaszkó Gabriella: Maradj velem.  Mostanában mindig belefutok a nevébe és ebbe a sorozatba úgyhogy most már felkeltette az érdeklődésemet.

2, Van-e olyan író, akitől mindenképp szeretnél olvasni valamit és miért?
Fráter Zsuzsanna: Krasznahorkai Lászlótól szeretnék végre legalább egy regényt elolvasni. Eddig mindig halogattam, valahogy ódzkodtam tőle, de már egyre érik neki az a Nobel-díj, úgyhogy ideje lenne olvasnom tőle, hogy végre személyes élményem is legyen a munkásságával kapcsolatban.
Agatha Keyguard: Murakami Haruki már elég rég a listámon van, mert ha novellákról van szó az ő neve ott van a top10-ben. Érdekel, hogy miért tartják a legnagyobb élő novellistának és ha már olvasok tőle, akkor tanulni is szeretnék az írásaiból.
Sereg Gitta: Isabel Allende, mert eddig egy regényét olvastam, a Kísértetházat, és ha a többi regénye fele annyira jó, mint az, akkor is nagyon boldoggá fog tenni. (A Maya naplóját fogom tőle elolvasni, mert az már itt van a polcomon)
Tóth Eszter: Colleen Hoover, még csak a Never, never sorozatot olvastam tőle, amiben társíróként szerepel könyvet, úgyhogy ideje egy önálló kötetet is olvasni tőle.

3, Mindenkinek ül a könyvespolcán rengeteg olvasatlan könv, mert amikor megvette szerette volna elolvasni, de nem jutott rá ideje. Idén olvasol valamit erről a polcról?
Fráter Zsuzsanna: Most kezdtem el Sebastian Faulks Birdsong című regényét angolul. Már évek óta itt pihent a kötet a könyvespolcomon. Eddig folyton csak pakolgattam, arrébb toltam, halogattam, mert egyrészt a háborús témákat nem annyira kedvelem, másrészt pedig túlságosan nehéznek találtam a nyelvezetét ahhoz, hogy angolul olvassam. Most viszont végre rászántam magam, és elkezdtem. Remélem, megbirkózom vele.
Agatha Keyguard: Még gőzöm sincs. A könyvespolcom fele ilyen könyvekből áll, de ha minden úgy akarja, akkor talán sikerül Sapkowski Vaják ciklusának az első könyvét magamhoz vennem -amúgy elég lassan olvasok, mert folyton kikerülök a könyvek világából.
Sereg Gitta: Tavaly nyár óta a célom az olvasatlan könyveim elolvasása, szóval biztosan fogok valamit innen is választani, hogy mit? Szerintem elkezdem a The Wheel of Time sorozatot (mielőtt még a sorozatot elkezdik adni belőle 🙂 ), és mert a férjem imádja, és szerinte én is szeretni fogom, szóval itt az ideje, hogy nekikezdjek. 😀
Tóth Eszter: Mindenképp, kb 40 könyv várakozik itthon, úgyhogy muszáj leapasztani. Szerintem a Kegyetlen herceg és a Vágymágusok biztos sorra fog kerülni közülük.

4, Elég sok ismétlődő pályázat van már- amiket évente meghírdetnek. Többek közt az Aranymosás novellapályázata,regénypályázata, meseírópályázata Preyer pályázat, Aranysas, Interjapan stb. Van olyan amin mindenképp részt szeretnél venni?
Fráter Zsuzsanna: Ha az Aranymosásnak lesz új novellapályázata, akkor biztosan megpróbálkozom vele, és a Gabo éves SFF pályázatán is szeretnék indulni. Más terveim egyelőre nincsenek, de ha találok valamilyen szimpatikus pályázatot, akkor írni fogok rá.
Agatha Keyguard: Nincs külön sorrendem, úgy vagyok vele, hogy arra nevezek, amelyikre sikerül. xD
Sereg Gitta: Huh. Szeretnék, de babonából nem mondom, mert amire tavaly rárepültem, hogy mindenképp írok rá, arra nem volt időm végül.:P
Tóth Eszter: Majd meglátjuk, ebben az évben picit elengedem a pályázatokat és Pöttöm Pöttyre és a YA regényemre koncentrálok. De ha megszáll az ihlet nem fogok ellenállni.

5, Mondj egy írós célt, amit idén szeretnél megvalósítani? (pl. megírok x novellát, aktívabban írók, befejezem a kéziratom)
Fráter Zsuzsanna: A legnagyobb célom idén, hogy megírjak egy ifjúsági drámát, és van egy novellaötletem is már, amit szeretnék megvalósítani.
Agatha Keyguard: Be akarom fejezni a regényemet, amit még tavaly kezdtem el. Most ez a legnagyobb célom. Egy kész regény sokat dobna az önbizalmamon, annak ellenére, hogy tudom, a nyers szöveg még jó párszor át lesz írva… de legalább kész van!
Sereg Gitta: Befejezni egy regényt, kipróbálni olyan zsánert, ami vonz, de még nem írtam, vagy csak ritkán. 🙂
Tóth Eszter: Megírom Pötty 2. és 3. részét.

Egy hét múlval újabb válaszokkal jelentkezünk, és újabb írókat ismerhettek meg.

Sethemba

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .