Ismerd meg a tagjaink! 3

Itt egy újabb kör tagjaink véleményéből, meglátásából. Fogadjátok sok szeretettel eme négy fiatal írónkat:

1. Van-e olyan író könyv, amit idén mindenképpen szeretnél elolvasni, és a könyv írójától eddig még nem olvastál semmit?
Szenczi Ildi:  A Keresd az igazit!, Róbert Katalintól. Régóta sejtem, hogy jó könyveket írhat, de a témák valahogy nem fogtak meg. A Lélekfény sorozat első része viszont már a fülszövegében olyan érdekes, hogy bele se olvastam, csak nyomtam a rendelés gombot.
Zugligeti Enna: Pszichón akkor sem lehet minden tárgyból végigolvasni a kötelezőket, ha akarja valaki. Reálian egy-két tárgyból fér bele. Én idén az Affektív pszichológia nevű gyönyörűséget szeretném kiolvasni. Rettenetesen izgalmas terület és kíváncsi vagyok rá.
Galina Polevyk: Sapkowski: Vaják. Pedig még végig sem néztem a sorozatot, mégis nagyon behúzott a világ, és az író olyan természetességgel építi bele a történetbe Európa hiedelemvilágát!
Kiszely Réka:  Susan Ee: Angelfall. Még tavaly megfogott a könyv borítója, amikor szembejött velem, idén mindenképp be szeretném pótolni, hogy tavaly nem fért bele az évembe.

2 Van-e olyan író, akitől mindenképp szeretnél olvasni valamit és miért?
Szenczi Ildi: Brandon Sanderson. Végignéztem az írós kurzusát a neten, és fúrja az odalamat, hogy vajon ír-e annyira jól, mint ahogy magyaráz az írásról. Állítólag nem, de muszáj megbizonyosodnom róla 🙂
Zugligeti Enna: Kemény Zsófi. Hallottam már slammelni, az zseniális volt, könyvét viszont még úgy sem olvastam, hogy egyszer ki is vettem a könyvtárból.
Galina Polevyk: Tolkien. Szégyenszemre még nem olvastam végig soha egyetlen művét sem, de idén szeretném mindenképpen végigolvasni, egyrészt, hogy tanuljak belőle, másrészt pedig annyira benne van már a fantasztikus kánonban, hogy nem szeretnék olvasatlanul elmenni mellette.
Kiszely Réka: Sarah J. Maas. Leginkább tanulási céllal, bár a Tüskék és rózsák udvarát eddig kétszer elkezdtem és nagyon gyorsan félretettem. ^.^” Valahogy nem jött be, nem a megfelelő hangulatban voltam vagy a franc tudja… De idén mindenképp szeretnék végigolvasni tőle valamit.

3. Mindenkinek ül a könyvespolcán rengeteg olvasatlan könv, mert amikor megvette szerette volna elolvasni, de nem jutott rá ideje. Idén olvasol valamit erről a polcról?
Szenczi Ildi:  Elég megfontoltan vásárolok, minden könyv okkal van a polcon. És ez az ok szinte kivétel nélkül az, hogy borzasztó kíváncsi vagyok rá, így nem is tudom sokáig nézegetni és nem elolvasni 🙂 Most csak friss vásárlások várnak olvasásra, kétlem, hogy bármelyik kihúzná az év végéig.
Zugligeti Enna: Igen, mióta ott ül már a polcomon a Konnektográfia (a moly szerint 2018 április 20-án jelöltem be, hogy elkezdtem olvasni ^^”), anno beleszerettem és hazajött velem, aztán jellemző módon otthagytam kb 20 oldal után. Viszont azóta is fel tudom idézni az elméletének lényegét, azaz ér annyit, hogy újra kinyissam :3
Galina Polevyk: Tyll Pollman: Farkasok szövetsége, egy izgalmas történelmi kalandregény a vandálokról, amit egy nagyon kedves barátomtól kaptam, akinek az ajánlásában mindig bízhatok.
Kiszely Réka: Róbert Katalin Szelídíts meg! című könyve azóta tervben van, hogy a megjelenés első híre napvilágot látott. Idén mindenképp szeretném végre sorra keríteni.


4. Elég sok ismétlődő pályázat van már, amiket évente meghírdetnek. Többek közt az Aranymosás novellapályázata,regénypályázata, meseírópályázata, Preyer pályázat, Aranysas, Interjapan stb. Van olyan amin mindenképp részt szeretnél venni?
Szenczi Ildi: A KMK-s novellapályázatra nagyon szeretnék írni, vagy bármire, ami szembejön és megtetszik. Nem elsősorban a megjelenésre hajtok még, csak hogy legyen kész novellám, határidőre, és főleg beküldve, hogy kezeljem a középsúlyos „vizsgadrukkomat” is a témában 🙂
Zugligeti Enna: Nem, idén elengedtem. Ha látok valami jót, hirtelen felindulásból lehet, hogy írok rá, de egyelőre a regényemre szeretnék koncentrálni, nem akarom magamat szétforgácsolni.
Galina Polevyk: Összeszedem magam és a Gabo horrorpályázatára beadom.
Kiszely Réka: Az Aranymosás novella pályázatán, ha idén is meg lesz hirdetve

5. Mondj egy írós célt, amit idén szeretnél megvalósítani? (pl. megírok x novellát, aktívabban írók, befejezem a kéziratom)
Szenczi Ildi: Ha egy célt ki kell emelnem, akkor az az, hogy rendszeresen írjak. Enélkül a többi célnak nincs is igazán létjogosultsága. 2-3 novellát szeretnék prezentálni, egy íróiskolai kurzust, és a regényemen is dolgoznék, de ehhez muszáj leülni és csinálni, ahelyett, hogy éppen fáradt vagyok, meg nyűgös, meg késő van, és egyébként is „majdholnap”. Majdholnapokban bajnok vagyok, de ebből már tegnap is elegem volt… 🙂
Zugligeti Enna: A többszörös személyiséges regény végigírása. Nagyon nagyon szeretném.
Galina Polevyk: Befejezem a folkhorrorom átírását, kibontom a Miss Antrophy történeteiben rejlő lehetőségeket, haladok a regényemmel.
Kiszely Réka: Meg fogok írni (legalább) három novellát, aminek „pont van a végén”, és ami épkézláb történet (valamint érzelmi) ívvel rendelkezik.

Találkoztok még velük is, majd egy újabb kérdéssorban. Addig is köszönjük az Íróknak!

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .