Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter

Végre! Már nagyon vártam, hogy elolvashassam a Dexter- sorozat következő részét.

 

 

Imádtam az első részt és izgatottan vágtam bele a másodikba. Dexter még mindig érzékborzongatóan hideg fejű gyilkos volt. Szépen felvezette az író a várható történéseket. Kegyetlen szörnyetegeket akart levadásztatni Dexterrel. Aztán behozott egy másik sorozatgyilkost miami területére. Dr. Dancot. Hát ez a karakter számomra semmilyen volt. Értettem, hogy miért teszi, amit tesz, de engem inkább emlékeztettett egy meghibbant bérgyilkosra, mint egy olyan sorozatgyilkosra, aki bosszúból gyilkolászik. Egyszerűen jók voltak a motivációk, de a karakterből szinte semmit sem lehetett “látni”.
Még a kinézett áldozatról is szebb képet kaptunk. Érdekelte Dextert. Vonzotta, mint molylepkét a lámpafény. De Dr. Danco nem igazán érdekelte. A vadászösztöne nem hajtotta és ezért nem is volt olyan remek most ez a történet.
Az eső könyvből kiindulva, ezt az író sokkal jobban is meg tudta volna írni.
Tetszett az irány, amerre elindította Dextert. Bár nála olyan sok karakterfejlődésről nem lehet beszélni – hogy is lehetne, ha egyszer tökéletesre formálta magát, hogy beilleszkedjen a társadalomba – mégis vannak körülötte és benne is változások. Újabb szeleteket kapunk a kedvenc bérgyilkosunkból. Igaz a könyv közepén felvezetett nyűglődéstől majdnem letettem a könyvet.
Az egyetlen igazi jó karakter az örökké bosszantó Doakes őrmester volt. Olyan jó szimata és legalább annyi kitartása volt mint egy jó pitbullnak. Elkapta és nem eresztette Dextert.
Doakes őrmester és Dexter folyamatos kis csatározásán szórakoztam a legjobbat a könyv olvasása közben.

Debs idegesítő volt mint mindig, de most lefoglalta egy tipikus CIA-és karakter, bár épp nem ennek az ügynökségnek dolgozott. Vagy mégis? Nem hiszem hogy ez pontosan tisztázva lett, de mindenesetre Kyle Chutsky karaktere iszonyatosan sablonos lett.

A könyv vége borzalmasan nagy csalodás volt. Az íróból egyszer csak elfogytak a szavak és összecsapta a történet végét.A nagy jelenethez tartozó feloldást csúf módon intézte és. Semmi értelmes lezárása nem lett a dolognak azon kívül hogy pár mondatba megoldotta a dolgot és a gonosz meghalt. Annyira szerettem volna ha a Sötét Utas egy picit előtérbe kerül és beszáll a darabolós játékba,
Feltúnt egy olyan karakter is a könyvben, aki eddig is szerepelt, de új oldaláról ismerhettük meg és még izgalmasabbá tette Dexterünk életét. Új nézőpontot hozott a sorozatgyilkosunk életébe.

Újabb aspektusát láttuk meg Dexter kedvenc álcájának, Ritának. Kezs kiemelkedni a két dimenziós formájából érzékelhető háromdimenziós nővé, aki saját akaratából van Dexterrel.
Egy szó mint száz, ez a része gyengébb volt a vártnál, de nem adom fel Dexter olvasását és egyszer csak jelentkezem egy újabb résszel. Mert attól még izgalmas maradt Dexter, hogy a könyv kissé összecsapottnak és semmit mondónak tűnik.

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .