Ismerd meg a tagjaink! 5

Újabb kérdésekre válaszolhattak íróink. Itt az esély, hogy még alaposabban megismerjétek őket.

1 Melyik a kedvenc romantikus könyved? Miért?
Monori Diána Krisztina: Elég kevés romantikus könyvet olvasok (főleg a sci-fi a mindenem), de az Elfújta a szél az örök kedvencem. És nem a romantikus szálak miatt, hanem mert megmutatja, hogy a legnagyobb kihívások közepette is lehet erős valaki, és néha meg kell tenni azt, amit meg kell tenni, ez nem önzőség, ez túlélés.
Szenczi Ildi: Egy nagy kedvencet nem tudnék mondani, de ha muszáj valami konkrétabbra rábökni, akkor Nalini Singhnek nagyjából minden második könyvét említhetném. Az egy dolog, hogy a lelki történések eszméletlen erősek nála (általában nagyon kemény traumákból és élethelyzetekből húzzák ki egymást a párok), de emellé élvezetes a világépítése, a sztori is jól össze van rakva, és még arra is van kapacitása, hogy ezeket a történeteket nagyon hosszú sorozatokban görgesse tovább változatos szereplőkkel. Imádom.
L. K. Patrícia: Sajnos rá kellett jönnöm, hogy kifejezetten romantikus könyveket nem olvasok. 😀 Ettől függetlenül viszont szeretem azokat a könyveket, amelyek ugyan más zsánerben íródtak, de a romantika megjelenik bennük.

2 Számodra melyik a legjobb könyves álompasi/nő?
Monori Diána Krisztina:  Egy? Csak egy? Én minden alkalommal szerembe esem a könyvek szereplőivel, így mindig az aktuálisan olvasott történet egyik szereplője, aki amúgy ritkán a főszereplő.
Per pillanat Crowley Az Elveszett próféciákból.
Szenczi Ildi: Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara sorozatából Rhysand. Nem fejtem ki, mert aki olvasta, annak felesleges részletezni, aki nem, annak pedig úgysem lehet egy mondatban összefoglalni Rhys tökéletességét… 😀
L .K. Patrícia:
Azon kívül, akit még nem írtam meg? 😀
Hmmm… Bár nem kifejezetten könyves karakter, vagyis inkább az a pontos megfogalmazás, hogy nem csak könyves karakter, de Leon S. Kennedy az S. D. Perry: Resident Evil sorozatából.

3 Legidegesítőbb szerelmi vallomás?
Monori Diána Krisztina: Igen fogas kérdés, általában az összes idegesít, de az Alkonyatbeli Bella és Edward szerelmi vallomása, meg úgy az egész köztük lévő “románc” az, ami igazán kiverte nálam a biztosítékot.
Szenczi Ildi: Susan Ee: Angelfall sorozat. Leginkább a vallomás hiányától volt hányingerem, hogy a srác nem szeretheti a csajt, de persze mégis szereti, viszont annyi gerinc nincs benne, hogy ezt felvállalja legalább saját maga előtt, és kezdjen vele valamit.
L. K. Patrícia: Nyilván olvastam ilyet. És nyilván azért nem emlékszem rá, mert vacak volt.

4 Mit nehezebb írni: Csókjelenetet vagy erotikus jelenetet?
Monori Diána Krisztina: Egyiket sem írtam még, de szerintem az erotikus jelentben van nagyobb nehézség.
Szenczi Ildi: Csókjelenetet. Legalábbis az elsőt. Az egy nagyon fontos határvonal a karakterek kapcsolatában, odáig eljutni keményebb menet, mint a csóktól az ágyig 🙂
L. K. Patrícia: Egyiket sem. J Horrort írni, na számomra az a nehéz.

5. Mi a jobb szerinted: a függővég vagy a Happy end?
Monori Diána Krisztina: Nem ragaszkodom kifejezetten a happy endhez, de a függővéget nem szeretem.
Egy történetnek kell lennie lezárásnak, nem baj ha egy kötetben felsejlik a jövő és a jövő problémája, de az induló alapszituációt le kell zárni.
Szenczi Ildi: Egyiket sem tartom jobbnak a másiknál. Függővégnél jó érzés, hogy lesz folytatás, happy endnél pedig örülök, hogy minden a helyére került.
L. K. Patrícia: Nem vagyok happy end párti. Imádom az olyan függő végeket, amikor a karakterek elszakadnak egymástól, sőt, attól se riadok vissza, amikor a könyv esetleg „halállal” ér véget. Azért írom idézőjelbe, mert ezt úgy értem, hogy mindenki azt hiszi, hogy a karakter meghalt, pedig nem is. Na onnan szép megoldani, hogy a karakter visszakerüljön a játékba, és olyan csavart behozni, amikor az olvasó csak ámul. De persze ettől lehet, hogy az olvasók lincselnének meg engem.

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .