Ismerd meg a tagjaink! 6

Minden alkalommal igyekszem érdekes kérdéseket feltenni. Néha így sikerül… néha úgy:

 

 

1 Melyik a kedvenc romantikus könyved? Miért?
Kulcsát Kata: Elsőként Peter Marshall Tombol a Hold-ja suhant át az agyamon. De hogy romantikus? Erős benne a társadalomkritika és az egyéni igazságkeresés, de ha a könyvre gondolok, Bruce és Anette megindító, dühös, lázadó szerelmét látom. Erre a kérdésre viszont talán jobb válasz Gárdonyi: Ida regénye, kamaszként fecnikre olvastam, fürdőkádba áztattam, összemaszatoltam kolbásszal, egyszóval szerettem, és anyám egyszer hónapokra elkobozta, hogy kénytelen legyek mást olvasni.
Greff Magdi:  Elég sok felnőtt romantikus könyveket olvasok, és mivel a zsánernek van számos nagyon jó írója, ezért elég sok kedvencem is van. De ha egyet ki kellene emelnem, akkor az most legyen Jennifer Ashley, The Madness of Lord Ian Mackenzie című regénye (a magyar címe: Lord Mackenzie tébolya). Mindkét főhős kicsit eltér a szokásostól, mert pl. a férfi autista, a nő pedig idősebb nála, és mindez a 19. századi Angliába helyezve. Mint minden Ashley regényben, ebben is van egy kis krimi szál és pont annyi erotika, amennyi még nem viszi félre a történetet. A történet egy sorozat első része, és a többi regény is nagyon jó.
Aux Eliza: Nagyon sok van, lehetetlen egyet választani közülük. Talán Sarah J. Maas Tüskék és rózsák udvara, illetve Chiara Pillangólánya. De ha jobban ráérnék, felsorolnék még vagy háromszázat 😀 Azért szeretem ezeket a könyveket, mert csak úgy dőlnek belőlük az érzelmek, mégis van mellettük egy izgalmas, fantáziadús történeti szál is.

2 Számodra melyik a legjobb könyves álompasi/nő?
Kulcsát Kata: Itt egyet kell értenem a 14 éves lányommal: a Leiner Laura alkotta Cortez ( Szent Johanna gimi)😉 áll a legközelebb az én első szerelmemhez, és a kamaszszerelmet hajlamosak vagyunk idealizált fényben, házi oltáron tartani az emlékeink között.
Greff Magdi:  Nekem az álompasim Lotharie – Kresley Cole azonos című regényéből-, aki egyébként egy vámpír.
Aux Eliza: Kósza az Apa, randizhatok egy lovaggal?-ból. Nem csak azért, mert egy lovag, hanem mert annyira aranyos, vicces és erkölcsös. Meg hát Rhysand a már korábban említett Tüskék és rózsák udvarából. Hogy miért? Olvassátok el a könyvet, és tudni fogjátok 😉

3 Legidegesítőbb szerelmi vallomás?
Kulcsát Kata: Ilyet egyszerűen nem tudok mondani. Az ellenkezőjét annál inkább. Szerelmi vallomás az az, amit, érzelmi önkielégítésként, újra és újra elolvasunk. Most nemrég csak azért szedtem le az Üvöltő szeleket a polcról, hogy újra átfuttathassam magamon Catherine vallomását Healthcliff iránti szerelméről.
Greff Magdi: Általában mindegyik szerelmi vallomás idegesítő valami miatt, mert az írók szándékosan úgy helyezik el, hogy felpiszkálja az olvasót vagy azzal, hogy korán jön, vagy azzal, hogy későn, vagy félreértésre alapul meg hasonlók. De pont ez a lényeg.
Aux Eliza: A túlidealizált. Nem szeretem a már látványosan túl tökéletes dolgokat.

4 Mit nehezebb írni: Csókjelenetet vagy erotikus jelenetet?
Kulcsát Kata: Erotikus jelenetet még sosem próbáltam írni, és azt hiszem, infantilis olvasóként kerülöm is őket. Csókjelenetet fogyasztani is szeretem, valószínű írni is élvezetes.
Greff Magdi:  Nekem mindkettő nehéz. Annak ellenére, hogy rengeteg ilyet olvastam már, mégsem tudom könnyen megírni őket.
Aux Eliza: Melodráma nélküli szöveget 🙂 Vagyis mindent is.

5. Mi a jobb szerinted: a függővég vagy a Happy end?
Kulcsát Kata:  Happy end vagy cliffhanger? A függővég frusztráló számomra, kivéve, ha a folytatás egy gombnyomásra vagy elérhető távolságra van. Nemrég írtam fel magamnak, hogy maradhatnak szálak elvarratlanul, kérdések nyitva, de egyfajta lezárás élmény kell az olvasónak, hogy békében le tudja tenni a könyvet.
Greff Magdi:  A happy end jobb, mert az lezárja a történetet. A függővéget csak akkor viselem jól, ha egyből tovább tudom olvasni a következő történetet, de ezzel lényegében semlegesítem is a függővéget.
Aux Eliza: Mindkettő jó, történettől függ. Függővég viszont csak akkor jó, ha van már hozzá folytatás, és lehet is olvasni.

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .