Ismerd meg a tagjainkat! 7

Újabb kérdéseket tettem fel a csoport tagjainak, hogy újabb apró  dolgokat tudjatok meg róla.


1, Borító vagy fülszöveg alapján választasz könyvet?
Agatha Keyguard: Beleolvasás alapján. Már csapott be mind a borítókép, mind a fülszöveg.
V. K. Bellone: Fülszöveg + beleolvasás. Megnézem a könyv elejét, valahol felütöm a közepe táján és a vége felé is (de nem a legvégén).
Szenczi Ildi: Ha választani kell, akkor fülszöveg, de leginkább az első pár oldal. Látnom kell, hogy élvezni fogom-e a stílust, abban pedig nem segít se a borító, se a fülszöveg.

2, Milyen olvasási rítusod van?
Agatha Keyguard: Olvasni leginkább este szeretek; betakarózva, egy bögre “esti teával” az asztal szélén. ^_^
V. K. Bellone: A “még csak fél órát olvasok”-fogadalmak mondogatása, miközben szünet nélkül végigolvasok egy jó könyvet rítusnak számít?
Szenczi Ildi: Semmilyen. Ha kedvem támad, olvasok. Lépcsőn, ágyban, asztalra feltett lábbal, akárhol és akármikor.
3, Mi a legjobb része számodra az írásnak? (történet kitalálása, szereplők megalkotása, háttérkutatás, világ megalkotása, álmodozás… stb)
Agatha Keyguard: Számomra a legjobb része amikor összeáll a világ, a karakterek és a cselekmény szentháromsága. Onnantól már csak az idő kérdéses. xD
V. K. Bellone: Világalkotás, és amikor írás közben úgy peregnek az események, hogy engem is meglep az új fordulat.
Szenczi Ildi: Maga az írás, amikor már tudom, hogy mit akarok, “csak” le kell gépelni. Az ötletelést még élvezem, aztán a háttérmunkával mindig meggyűlik a bajom, nem szeretem a szöszölést. A szövegalkotás az én “jutalomfalatom” a munka végén 🙂

4, Milyen témák érdekelnek az írásban?
Agatha Keyguard: Általában a krimi/kalandregény-szerűek. Imádok nyomozni, észben tartani az apróbb részleteket és szeretem, ha egy történetnek van mélysége, van mondanivalója.
V. K. Bellone: A kalandos történeteket szeretem. Imádom, ha egzotikus/kitalált tájakon barangolhatunk, és közben akcióba meg cselszövések hálójába keveredünk. De számomra ugyanennyire fontos, hogy a szereplők eközben belső utazást is tegyenek, fejlődjenek. Nagyon szeretek különböző értékrendeket, hiteket, kultúrákat ütköztetni a szereplőim által.
Szenczi Ildi: Kevés kivételtől eltekintve valamilyen fantasztikus témát szoktam választani, némi romantikával, és persze belső utazással. Hiszem, hogy minden gödör azért van az életünkben, hogy megerősödve mászhassunk ki belőle, és ezt igyekszem az írásaimban is átadni. Kivéve, amikor a karaktereim csak marhulni akarnak. Akkor azért hagyom őket, hadd játsszanak… 🙂

5, Milyen zsánerben alkotsz a legszívesebben?
Agatha Keyguard: Krimi. De ez szerintem senkit sem lep meg.
V. K. Bellone: Fantasy.
Szenczi Ildi: Urban fantasy. Nem tudom, miért pont ez akadt be, talán a Harry Potter óta vonzanak a “titkos világok” a saját valóságunk mögött.

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .