Áprilisi száz szavas játék

Mivel mindenkit foglalkoztat a téma és a csapból is ez folyik, így a témánk a jelenlegi helyzethez igazodik.


Íme a feladat: Elég sok konspirációs történet kering az interneten manapság, hogy a koronavírus, hogy jutott ki, ki/kik alkották meg, milyen céllal. Akár ezeket felhasználva, akár saját kis összeesküvés elméletet gyártva írd meg 100 szóban a korona vírus eredettörténetét.

A megoldások:
1.
Galina Polevyk:
– Föld, egyre rosszabbul nézel ki – hajtogatták neki bolygótársai az elmúlt száz évben oly sokszor.
Be kellett vallania, hogy valóban egyre betegebbnek érzi magát. Már eónok óta mondogatták neki társai, hogy nincs értelme élővilágot tartania, mert mindent tönkretesznek. De hát úgy szerette őket!
A többieknek azonban igaza lett. Tüdeje fájón égett, s ózonkabátja is egyre kevésbé védte már meg a Nap izzó sugaraitól. Felszínén és keringésében már annyi volt a műanyag, hogy eltömítette pórusait, s úgy érezte, saját bőre fojtja meg.
Föld nagyon szomorú volt. Kifacsarták és elárulták. Hatalmas, beteg könnycseppek folytak végig arcán, melyekből gazként sarjadt ki a fojtogató vírus.

2.
Sümegi Emília:
„ …és a Scotland Yard aktái alapján a nyilvántartásunkban Hszi Liu néven szereplő férfit 1994. december 22-én eltűntnek nyilvánították. Személyleírását, személyazonosító okmányait valamint anyakönyvi adatait összevetettem az anyám aktáiban talált azonos nevű férfiéval. A születési év kivételével adataik megegyeztek. Szembetűnő továbbá, hogy míg a „néhai” Hszi Liu 1994. december 21-én Vuhanban járt, a keresett személy szintén itt tartózkodott 2019. december 21-én. A dátum és a pandémia kettőse különös összefüggést mutat az 1994-ben történt B/346-os esettel, mely során egy állítólagos ufókutató központban 1342 alany múlt ki azonosítatlan géntérképű koronavírusfertőzés következtében.  A vírusról nincsenek korábbi feljegyzések. Az ügyet lezárták.”

/Olivia Scully, 2020./

3.
Agatha Keyguard:
Az ANOROC cég egy új labort telepített Wuhan városába. A projektvezető, Mr. Divoc, elégedetten nyugtázta, hogy a szállítás folyamán minden rendben zajlott és az engedélyek sem tiltották meg a kísérletezéseket. Han Wu, aki a beköltözést felügyelte, korántsem érezte át ezt az elégedettséget, amikor másnap reggel az egyik laboros riadtan a fülébe súgta: „A 19-es alany megszökött a ketrecéből”.
A laborok átka, hogy a sok asztal, láda és szekrény között egy riadt, kísérleti denevér könnyen felboríthat ezt-azt és az üvegek tartalma a bundájára ragadhat. A laborban eluralkodott pánik aztán világszintűvé vált, amikor a 19-es alany a szellőzőn át kijutott a szabadba.

4,
Kiszely Réka:
Várakozó borzongás sepert végig a tömegen, amikor a Vezér kiválasztott társával belépett az Újjászületés Tavába. Elsőként, hogy példát mutasson. Gömbölyded testek préselődtek egymáshoz, izgalomtól remegő glikoprotein csápok fonódtak össze. Mindenki igyekezett előre jutni, hogy a Keresztezőktől megtudja, kivel kell egyesülnie.
Az ember elnyomta őket és megalázta büszke nemzetüket! Meggyilkolt testvéreik maradványát marcangolta cafatokká, hogy aztán rabszolga sorban nevelt klónokat készítsen. Szánnivalóan gyenge, halálra szánt gyermekeket, akik legyilkolásával saját katonáit gyakorlatoztathatja. De nem tűrik ezt tovább! A Vezér megígérte, hogy új utat talál nekik. Adaptálódnak! Erősebbek lesznek, mint az őket felkoncoló csőcselék.
Ők lesznek az új faj. Az új korszak kezdete!

5,
W. J. Lilah:
Kopognak. Covi összerezzen, mintha legalább a WHO villogna rá UV fénnyel. Pedig az új lakhelyét még biztosan nem ismerik. Az ajtóhoz görög, kinyitja. Influ áll kint, UV fény sehol. Ellenben ribonukleinsav szakaszokat ereget Covi frissen befogott gazdasejtjei felé.
– Látom sikerült berendezkedned, szomszéd.
Covi a lelke mélyén sikít és rávágja az ajtót. Nem igaz, hogy ide is követte! Éppen elégszer hallotta már, hogy olyan, mint Influ. A szembetűnő különbség kedvéért visszaveszi szezonnyertes D-19 baseballsapkáját, és nyom egy infrared szelfit. A profilján lévő rengeteg dislike miatt biztosra veszi, hogy végzetes vigyorával hamarosan tele lesz a sajtó. Ha Influ versenyt akar, hát megkaphatja!

6,
M. H. Sethemba:
A hírek kiszivárogtak. Senki sem tudta hogyan, mert mindenkit eltüntettek, Liu Cheng tábornok parancsára. A tábornok dühösen meredt a reggeli lapokra.
– Azonnal tudni akarom ki a felelős! – De tudta késő. Ahogy a vírust, úgy a híreket sem fogja tudni megállítani. Talán nem is számít. Felállt és az ablakhoz sétált.
Alig kapott levegőt. Lázas volt. Tegnap óta nem érzi az ízeket és… teljesen mindegy. Két hete próbálja visszatartani a visszatarthatatlant. A világ most árgus szemekkel figyeli őket. Talán, ha tompítaná a híreket…
Ez lesz a megoldás. Elvánszorgott az asztalig és sajtóközleményt ad ki.
„Wuhant karantén alá helyeztük és mindent kézben tartunk…”

7,
L. K. Patrícia:
Mit is mondtak ezekről a mutánsokról? Hogy emberek voltak? Ahogy a puskám távcsövén keresztül nézem, nehéz elhinni. Sápadt bőrét nem fedi ruha, csak rozsdavörös máz.
Fiatalnak tűnik, a bőre nem petyhüdt. Azt is nehéz elhinni, hogy száz éves elmúlhatott. A SARS-Cov2 vírus mellékhatása. Állítólag a kétezerhúszas évben söpört végig a világon, miután egy kínai laborból kiszabadult. Sokan meghaltak. Ők a szerencsések. A többség csak megfertőződött. Először azt hitték, influenzaszerű tüneteket produkál. Tévedtek.
Amikor jött a második hullám, a fertőzöttek elkezdtek átalakulni.
A dög megtorpan. Felnéz a tetőre, mintha tudná, hogy ott lapulok. Eszembe jut Molly. Ez a mutáns ölte meg.

Ezek is kedvedre valók lehetnek

One thought on “Áprilisi száz szavas játék

  1. […] Az április havi feladat kicsit visszás érzéseket hagyott bennem, először nem is voltam benne biztos, hogy meg akarom-e írni. Végül úgy döntöttem, nem hagyom ki ezt sem, mert év elején megígértem magamnak, hogy ha időm engedi, akkor idén az összes apollós játékban próbálok részt venni és megírni minden száz szavas feladatot. Szóval végül rávettem magamat és kitaláltam valamit a témára. (A többiek megoldását az Apolló blogon olvashatjátok.) […]

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .