Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég

Egy újabb darab, és egy újabb író. Régóta szemezek egy másik munkája kapcsán az írónővel, de végül nem mertem belevágni a sorozatba, inkább a Tükörjeget kezdtem el. Végül is ha nem tetszik az író stílusa, még mindig könnyebb egy könyvet félbe hagyni, mint egy sorozatot.

Tartalom:
Britt Pheiffer felkészült, hogy hátizsákkal hódítsa meg a Teton-hegységet – arra azonban nem készült fel, hogy a gondolataiban még mindig kísértő exbarátja is csatlakozzon hozzá. Mielőtt Britt tisztázhatná magában, mit érez Calvin iránt, egy váratlan hóvihar miatt menedéket kényszerül kérni egy hegyi kunyhóban. A jóképű, segítőkész lakók azonban szökésben vannak. Túszul ejtik és arra kényszerítik Brittet, hogy vezesse le őket a hegyről. Britt tudja, életben kell maradnia, hogy Calvin megtalálja. A helyzetet tovább bonyolítja, amikor Britt rábukkan egy korábban itt elkövetett gyilkosságsorozat vérfagyasztó bizonyítékára – ami őt magát is célponttá változtatja.
Azonban semmi sem az, aminek látszik, és mindenki titkolózik – még Mason, az egyik emberrabló is. A kedvessége zavarba ejti Brittet. Mason vajon ellenség? Vagy szövetséges?

Vélemény: Becca Fitzpatrick isteni írói stílussal van megáldva. Gördülékeny történetvezetése, könnyű nyelvezete a könyvnek. Remek olvasási élményt biztosít. Bár hamar rájöttem, még a könyv felénél sem tartottam, hogy ki a gyilkos, nem zavart, mert az írónő képes volt lekötni a figyelmem más dolgokkal, amíg eljutottunk a végéig. A történet teljes hosszában mindig van új esemény, csavar vagy valami ami igazán megdöbbentett vagy még jobban bevont, mint olvasót.
Britt Pheiffer tipikus tinédzser. Talpra esett lány, aki a szükség idején képes összeszedni magát, megoldani a feladatokat. Bár idegei többször is eljutnak a felmondásig, valahogy minden alakalommal sikerül erőt vennie magán, mert tudja, hogy csak a jó döntések menthetik meg az életét. A legmegdöbbentőbb, hogy mégis az egész helyzetet, ami számára menekülést nyújthat egy hazugsággal teremti meg.
Jude abszolút Britt ellentéte. Semmiben sem járja a tipikus tinédzserek útját. Múltja sötét titkai miatt komor felnőtté válik, aki olyan utat választ, ami csak a sötétségbe vihet. Britt azonban felforgatja a preciz kis terveit és bár hol goromba, hol kedves a lánnyal, nem akarja elvenni az életét. Több ízben kihúzza a bajból.
Azt kell mondjam igazán élveztem ezt a történetet. Egy estét kaland egy fagyos hegyen tele izgalmakkal. Talán így lehetne megfoglamazni a legjobban az élményt, amit a könyv nyújtott. Biztos vagyok benne, hogy újraolvasós lesz a könyv.

“– Arra a puszira gondolsz? Az olyan ártatlan volt, mint egy zsoltároskönyv.”

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .