Ismerd meg a tagjainkat! 9

Újabb három író véleményét ismerhetitek meg a témákról.1, Borító vagy fülszöveg alapján választasz könyvet?
Sümegi Emília:  Borító és cím alapján veszem le a polcról, fülszöveg alapján döntöm el, hogy egyáltalán érdekel-e? Van ugye a mondás a borító alapján…-ról, de elég vizuális ember vagyok, rám igenis hat, hogy mit látok. Másrészt elég naiv is, mert még mindig reménykedek benne, hogy egy könyv olyan borítót kapott, ami kifejezi a tartalmát. 🙂
Kulcsár Kata: A borító az első benyomás. A fülszöveg pedig felcsigázhat vagy lehangolhat. De leginkább az író személye a döntő. Már amennyiben hallottam róla.
Paris Eszter: Borító, vagy fülszöveg? Ebből a kettőből nekem a fülszöveg sokkal fontosabb, viszont ha nem tetszik a borító, akkor le sem veszem a polcról, és így aztán el sem jutok a fülszövegig. Ha azonban a borító és a fülszöveg is tetszik, akkor jön a beleolvasás. Előfordul, hogy még így is vacillálok, akkor a következő szint, hogy megnézem a Molyon, vagy a Goodreads-en milyen a csillagok állása. 😀 ⭐️

2, Milyen olvasási rítusod van?
Sümegi Emília:  Általában nagyon ad-hoc az is, mikor, az is, mennyit? De igyekszem magam rászoktatni a rendszeres, elalvás előtti olvasásra.
Kulcsár Kata:  WC olvasó vagyok (két gyerek), oda vannak halmozva az aktuálisok. Egyébként az ’együltőhelyben’ működik nálam, sajnos, a sorozatoknál is, szerencsére, a család, munka és egyéb életszerű tényezők nem engedik.
Paris Eszter: Rítus? Az mi? 😛 Bárhol, bármikor képes vagyok olvasni, buszon, kanapén, ágyban, konyhaszéken, padlón, sőt, ha nagyon bele vagyok habarodva a könyvbe, akkor néha még utcán, gyaloglás közben is.

3, Mi a legjobb része számodra az írásnak? (történet kitalálása, szereplők megalkotása, háttérkutatás, világ megalkotása, álmodozás… stb)
Sümegi Emília: Az ötletelés alatt azok a pillanatok, amikor “valami a helyére kattan” és úgy érzem, kigyullad a fejemben a kis villanykörte. a konkrét írás alatt meg az, amikor élni kezdenek a betűk között a szereplők és bár csak egy kb. vázlattal ültem neki, rengeteg minden áll össze ott és akkor, ahogy írom. Ezeket a spontán időket szeretem a legjobban, de az, hogy tudom, hogy ezeket segíti elő pl. a kutatás, vázlatolás is, felértékeli azokat is.
Kulcsár Kata:  Mi a legjobb része számodra az írásnak? (történet kitalálása, szereplők megalkotása, háttérkutatás, világ megalkotása, álmodozás… stb) Ez mind. De a legeslegjobb elolvasni másnap, mit írtam előző nap és kijavítgatni. Párbeszédek megírása.
Paris Eszter: A legjobb rész számomra a jelenetek képzeletbeli lejátszása, illetve a misztikus, mágiás részek kitalálása.

4, Milyen témák érdekelnek az írásban?
Sümegi Emília: A szereplők belső világával kapcsolatosak. Ez lehet dilemma, romantikus szál, egy kérdés…, szívesen mutatok be és dolgozok ki lelki változásokat. De szeretem, ha eközben zajlik is az élet és nem csak vannak és nagyokat éreznek a karakterek.
Kulcsár Kata: Eszképizmus, kitalált világokba való menekülés.
Paris Eszter: Témák: Fantasy, misztikum, romantika.

5, Milyen zsánerben alkotsz a legszívesebben?
Sümegi Emília: Kérdezd inkább azt, hogy miben nem, légyszi! 😀 Mindig is több zsánerben írtam, most sem megy a “válassz egyet” dolog. De mostanában leginkább a steampunkkal szemezek, talán azért is, mert az egy “látványos” zsáner, másrészt azt érzem kellően szabadnak ahhoz, hogy elengedhessem magam és olyat / arról írjak, ami jól esik és ne kelljen elutasító elitistáktól tartani. Úgy érzem, ott nekem is van helyem. ^^
Kulcsár Kata: Fantasy, YA romantika
Paris Eszter: A zsánerem, ugyanezek, mint a 4. pont. Ki hitte volna?

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .