J. A. Redmerski: Megölni Sarait

Korábban valaki olvasta a molyon és bármilyen morbid is megtetszett a címe. Ki lehet Sarai és miért kell megölni? Végül eljutottam odáig is a könyvespolcomon, hogy ezt is elolvassam.

A könyv a Gyilkosok társasága nyitókötete és nagyon remélem, hogy lefordítják a többit is, mert észbontóan izgalmas könyv. Szívesen látnám a folytatást is a polcomon.

Tartalom: Sarai mindössze tizennégy éves volt, amikor édesanyja kiszakította az általa ismert világból, hogy attól kezdve egy kegyetlen drogbáró mellett éljen Mexikóban. Idővel a lány elfelejtette, milyen a normális élet, ám sosem adta fel a reményt, hogy egy napon elszökhet a telepről, ahol az elmúlt kilenc évben fogva tartották.
Victor hidegvérű bérgyilkos, aki Saraihoz hasonlóan, kiskora óta mással sem találkozik, csak halállal és erőszakkal. Mikor a telepre érkezik, Sarai meglátja a férfiban a lehetőséget a szökésre. Ám a dolgok nem a terve szerint alakulnak, és a lány egyik veszélyes férfi karmai közül a másik szorításába kerül.
Menekülés közben Victor egyre kevésbé hallgat az ösztöneire, és úgy dönt, segít Sarainak. Ahogy közelebb kerülnek egymáshoz, Victor azon kapja magát, hogy bármire képes azért, hogy megóvja a lány életét, akár még a testvérével, Niklasszal való kapcsolatát is feláldozná, aki mostanra – csak úgy, mint mindenki – holtan akarja látni Sarait.
Ahogy Victor és Sarai lassan megtanulnak bízni egymásban, a köztük lévő különös vonzódás pedig erősödik. Ám lehet, hogy végül tapasztalata sem lesz elég, hogy megmentse a lányt, mivel az olyan hatással van a férfira, ami a saját halálához vezethet.

Vélemény: Szerintem a borító kocsit mást sugall a könyvről, mint amiről valójában szól. De ez annyira bem zavaró talán, főként nekem aki nem rajongok ezekért a típusú borítókért, így nálam nagy érdeklődést nem váltott ki.
Sarai a főszereplő egy érdekes lány. Érdekes személyiségfejlődésen megy keresztül, a történet folyamán. Erős, inteligens. Mindednre képes a túlélésért. Még arra is, hogy egy hidegvérű bérgyilkost vegyen rá a megszöktetésére. Nem kerget hiú ábrándokkat, de olykor képtelen elengedni a reményt.
Viktor kemény védőburkot épített maga köré, hogy ő legyen a tökéletes bérgyilkos. A munkája sodorja a lány útjába és nem olyan ostba, hogy meg akarja menteni, de meglát egy lehetőséget, hogy több ügyet intézzen el egy csapásra. Éleseszű, számító, hideg. Csak a célja érdekli, az eszközökben nem válogat.

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .