Ismerd meg a tagjaink! 10

Újabb kérdéskörrel bombáztam az íróinkat, akik örömmel válaszolgattak is.

1, Miért teszel félre egy könyvet?
L. K. Patrícia: Általában nem teszek félre könyvet. Szeretem végigjárni, amibe belekezdek. Nagyon vacaknak kell ahhoz lennie egy írásnak, hogy félretegyem, na ilyen eddig kétszer fordult (csak) elő velem. Na pont az a két alkalom megtanított rá, hogy körültekintően válasszak. 😀
Agatha Keyguard: Ha nagyon hülye a főhős (hülyébb, mint én szoktam lenni) vagy nagyon hülye a cselekmény (vagyis egy ejtőernyős svábbogár kitalálja már az első oldalon, hogy mi fog történni). Ha ennek a kettőnek a keveréke áll fenn, akkor vagy nem veszem meg a könyvet, vagy ajándékba kaptam.
Dyta Kostova: Mert rettentő kapkodós vagyok, és legszívesebben egyszerre olvasnék vagy 20 könyvet. De egyébként hangulatfüggő, mit szeretnék folytatni, és ilyenkor valamit félre kell tenni.

2, Melyik volt a legeslegelső könyved?
L. K. Patrícia: Frász se emlékszik. Valami rágható?
Agatha Keyguard: Pán Péter és a seholszigeti, indokolatlan gyereksereg. (Felnőtt fejjel nem csodálom, hogy a kalózok hülyét kaptak). Ami a vicc, hogy azóta is megmaradt kedvencnek.
Dyta Kostova: A kezembe nyomott, erőszakosan olvastatott kötelezőket nem vagyok hajlandó ide számolni, így az első, amit önszántamból, érdeklődéssel olvastam: James Follett: Földhajsza című könyve volt.

3, Melyik volt eddig a legérdekesebb pályázat amire irtál vagy írni akartál?
L. K. Patrícia: Annyi érdekes pályázat van, hogy nem tudok választani, de egy tényt biztosan tudok: A legtöbbnél nagyon lusta vagyok. 😀
Agatha Keyguard: Hűha… ez egy nagyon jó kérdés. Most a legutóbbi érdekesség az a Menő Könyveknek a “Sorsfordító történetek” pályázata volt. 10.000 karakterben (3 oldal) írj át egy Disney-mesét úgy, hogy az élvezhető, logikus és úgy teljes történet legyen. Kihívásnak zseniális volt.
Dyta Kostova:  Nem tudom, hogy az “érdekes” az pontosan hogyan értendő, a téma vagy a pályázat lebonyolítási jellege lehet-e az érdekes. De ha így is nézem, én kicsit “savanyú” vagyok, mert addig érdekes számomra egy pályázat, amíg ki nem derül, hogy nyertem-e rajta valamit, vagy helyezett lettem-e. És ha nem, akkor már nem számít érdekesnek. És nem is szeretem a több lépcsős pályázatokat, pláne ahol szavazni kell, mert ott úgysem feltétlenül a tetszési index mutatja, mennyire érdekes az adott írásmű, hanem hogy ki tud több embert mozgósítani. Szóval muszáj hazabeszélnem, és nyilván a Bekezdést szeretem legjobban, mert az okozott sikerélményt 😛

4, Szoktál-e verseket írni?
L. K. Patrícia: Volt rá precedens, de ezt inkább nem hangoztatom, mert csak a nevetőgörcs fenyeget, ha meglátom azt a… valamit.
Agatha Keyguard: Volt egy korszakom, amikor rengeteg verset írtam és még az Amatőr Művészek Oldalán, a tagokkal közösen is alkottunk. Vicces volt ott számolgatni a magánhangzókat, meg folyamatosan tanulni, hogy mik, hogyan rímeljenek. Aztán ez elmúlt és azóta csak maximum poénból alkotok valamit, ami néha rímel. 😀
Dyta Kostova: Hogyne szoktam volna, meg is jelennek néha itt-ott 🙂

5, Volt e olyan könyv, amihez irtál fanficet esetleg képet csináltál hozzá?
L. K. Patrícia: Fanficet nem írtam, szeretem magam megteremteni a világaimat, de képpel mindig próbálkozom. És mindig rájövök, hogy én ehhez béna vagyok.
Agatha Keyguard: A Disney-könyvek számítanak? xD Amúgy az utóbbi 10-20 évben már nem. Lettek saját világaim, saját történeteim, egyszerűen nem vagyok “rákényszerülve”, hogy máséval dolgozzak.
Dyta Kostova:  Soha nem csináltam még ilyet. Nem is tervezek.

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .