Dot Hutchinson: Pillangók kertje

Nem tanulhatunk meg bátornak lenni. Egyszerűen csak meg kell tennünk azt, ami helyes, még akkor is, ha félünk tőle.

Tartalom: A ​szépség még soha nem volt ilyen rettentő.
Egy elszigetelten álló, hatalmas ház mellett gyönyörű kert terül el.
A kert nemcsak buja virágokat és árnyas fákat rejt… A „Pillangók” becses gyűjteményét is: elrabolt fiatal nőket, akiket fogvatartójuk pillangószárnyas tetoválással bélyegez meg. A gyűjtemény ura a brutális, őrült Kertész, akinek mániája, hogy elkapja és megőrizze magának a szépséges pillangólányokat.
Miután a kertet végül fölfedezik, az FBI ki akarja kérdezni az egyik túlélőt. Victor Hanoverian és Brandon Eddison ügynökök kapják a feladatot, hogy göngyölítsék fel karrierjük egyik leggyomorforgatóbb ügyét. Ám a kihallgatott lány, akit csak a Maya néven ismernek meg, önmagában is kész rejtélynek bizonyul.
Ahogy kibontakozik a lány fordulatos és csavaros története, lassan fény derül a Pillangók kertjére is, Maya pedig mesél régi sérelmekről, új megmentőkről, valamint egy szörnyűséges férfiról, aki semmitől sem riadt vissza, hogy rabságban tarthassa a szépséget. De minél többet árul el a lány, az ügynökök annál inkább gyanakodnak, hogy vajon mit titkol még…
Ismerd meg a pillangólányok múltba nyúló titkait!


Vélemény:
A regény a Könyvmolyképző Kristály pöttyös sorozatában jelent meg.
Nekem nagyon bejöttek a női pszichothrillerek. Tele vannak izgalommal, fájdalommal, gyötrödéssel, érzelmekkel.
A könyv borítója egyszerűen gyönyörű. Benne van minden, amit a könyv elárulhat magáról. Egyszerűen tökéletesen el van találva.
Egy Maya nevű lány szemszögéből ismerjük meg a Kert, a Kertész és a lányok történetét. Maya erős. Nagyon erős. A történet előrehaladtával egyre jobban kibomlik hogy milyen ember is. Kemény, mert nem képes semmilyen helyzet megtörni, még a Kertész is csak repedéseket képes a páncélján létrehozni. Nyers, szókimondó, nem fél teljes valóságában megfogalmazni a dolgokat, még a fogvatartójával szemben sem, ami tiszteletet vált ki a férfiban iránta. Gyengéd és törődő, mert a lányok a legfontosabbak az életében. Megtesz mindent, hogy könnyebbé tegye számukra az elkerülhetetlennek tűnő sorsot. Igazi túlélő típus.
Victor és Eddison. A két FBI ügynök igazán kemény feladatot kap, a Kert titkának kiderítését. Márint a nyilvánvalón kívül. Maya eleinte kicsit sem együtmüködő, fél az ismeretlentől. Egyikük kedves, türelmes. A másik viszont nehezen viseli a sok mellékvágányt, amire a lány tereli őket. Minél gyorsabban túl akar lenni az egészen. Persze nagy a nyomás rajtuk.
A Kertész abban a hiszemben él, hogy a kis pillangói boldogok. Hogy mindent megad nekik. Gyűjti a szépségeket és a tetoválásokkal teszi őket tökéletessé. Kedves, nagylelkű. Igazán gondoskodó típus.
A könyv felfalt. Egyszerűen képtelen voltam letenni, alig vártam, hogy újabb és újabb dolgokat tudjak meg Maya fogságáról, múltjáról. A gördülékeny szöveget könnyű volt olvasni, igazi élményt nyújtott. Egyetlen éjszaka alatt elolvastam.
Remélem, hogy hamarosan olvashatom a folytatását.

Sethemba

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .