Stephanie Kate Storhm: Herceg álruhában

Újabb kihívásra olvasott könyv. Mostanság csupa ilyesmit olvasok. És meg kell mondanom, néha találok igazi gyöngyszemeket. Vagy csak kellemes szórakozást, kikapcsolódást nyújtó könyveket. Abban hiszek, hogy ugyanolyan fontos, hogy izgalmas, letehetetlen könyveket olvassunk, mint az is, hogy néha olyanokat is, ami csak egy kicsit kikapcsol minket a hétköznapi gondokból és lágyan elringat egy kallames kisálomvilágban. Egy szemhunyásnyi álom.

A következő kötet a LOL-sorozat egy újabb tagja.

Fülszöveg: A tizenhat éves Dylan Leigh élete akár normális is lehetne, ha nem Miss Mississippi volna a nővére, aki ráadásul épp házasodni készül. A szépséges Dusty egyáltalán nem hétköznapi módon találta meg az igazit, hanem a Herceg álruhában című valóságshow-ban.
A herceg, aki valójában csak egy lord, és erre Dylan rendszeresen emlékezeti nővérét, skót származású, ezért az esküvőt Skóciában tartják, és hogy a helyzet még különlegesebb legyen: karácsonykor. Dustyval ellentétben Dylan sokkal kevésbé viseli jól a nyilvánosságot, és azt, hogy a valóságshow producerei számára semmi sem szent, csak a nézettség. Ráadásul a jövőbeli anyós sem túl barátságos a nővérekkel, aki egyetlen fiacskájának másmilyen társat képzelt el. Még mielőtt az egész karácsonyi szünet rémálommá válna Dylan számára, megismerkedik az arisztokratikus külsejű kékszemű Jamie-vel. Lehet, hogy kibontakozó szerelmük csak egy újabb valóságshow kezdete lesz?

Vélemény: Be kell valjam egy pillanatra megvezetett engem a fülszöveg, és kicsit ferde szemmel is néztem rá. Dylan? Azért ez nem tipikusan csajos név. Nekem ehhez a névhez csak férfiak kötödtek eddig. S hogy miért volt megvezető?  Met a borítón egy csuki fiatal pár található és az bizony vegyespáros.  Persze ahogy tovább olvastam a fülszöveget, ráébredtem Dylan itt bizony egy lány neve. Hát ez azért nem szerzett jó pontot. Szeretem ha a csajoknak izgalmas és szép nevük van, de nem hiszem hogy ettől lenne menő, hogy fiú(s) nevet kap.
A borító amúgy szemre való, de nem az a fajta, amiért meggondolatlanul is megvenném a könyvet. Az a kevés ami az előnyét szolgálja az egyszerűsége. Apró utalások és egyszerű színek. Meg egy párocska. Ez még számomra épp üti a tetszetős kategóriát.

A sztori főhőse, Dylan. Típikus jellemvonásokat hordoz. Lázadó tinédzserek mintapéldánya. Bár komolyan meg tudom érteni, hogy nem egyszer az hogy a testvére részt vesz egy valóság showban teljesen felborította az életét. Folytonos ellenkezése inkább csak hisztisnek tűnteti fel. De azért van valami a kitartásában.
Cillecroids Edmund Alexander James Buxton-Rothery (Jamie). Ezt még leírni sem egyszerű.  Jamie-t kissé tartozkodó viselkedése teszi izgalmassá és az hogy egy titkot rejteget. Ez mindvégig finoman megfűszerezi a történetet.
Mégis azt kell mondjam a történet nem álna ilyen stabilan meg a színes mellékszereplők nélkül. Kirby mindig újabb és újabb botrányos, nevetséges dolgokat tett, újra és újra nevetésre ingerelve. Heaven pedig mintha a tükörképe lenne. Ketten együtt pedg fenomenálisak.

Összességében azt kell mondjam nagy meglepetést nem okozott a történet, de egy kellemes délutánt szerzett számomra. Egyszer mindenképp érdemes elolvasni.

 

Sethemba

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .