Aleatha Roming: Út a fénybe

Sara, akár emlékszel a részletekre, akár nem, jó házasságban élünk. Én téged nem bántalmazlak, hanem fegyelemre szoktatlak.

 

Rengeteg krimit, pszicothrillert olvastam mostanság. Egyszerűen nem is tudom. Nyolc-tíz biztos volt. Ahhoz képest hogy eddig csak elvétve olvasgattam ilyesmit, mondhatni függő lettem.

Fülszöveg: Miközben ​a barátnője után kutat, egy gyilkos világban találja magát.
Sara Adams arra ébred, hogy nem lát, és a legalapvetőbb dolgokra sem emlékszik az életéből. Az őt körülvevő sötétség mégis áldásnak tűnik a számára, amikor szembe találja magát a Fény terrorjával.
Stella Montgomery aggasztó hírekre figyel fel. Detroit sikátoraiban egymás után tűnnek el a fiatal nők. Amikor legjobb barátnőjének is nyoma vész, beleássa magát az ügybe, annak ellenére, hogy szerelme, aki rendőrségi nyomozó, óva inti ettől. A nyomok a város legveszélyesebb és legelhagyatottabb környékére vezetnek, ahol Stella fenyegetőbb dologra bukkan, mint gondolta: a Fény elnevezésű titkos szervezetre, élén a rejtélyes Gabriel atyával.
Sara közben meg akarja érteni, mit keres abban a furcsa világban, amelyre ébredt, mi lehet a szerepe egy feltétlen engedelmességet követelő diktatórikus gyülekezetben. Nincs tisztában az érzelmeivel sem, melyek Jacobhoz, a férjéhez fűzik, hisz nem is emlékszik a férfire, akinek gyengéd gondoskodása összezavarja és megszédíti.
Stella mindent kockára tesz, hogy kiderítse az igazságot. Csakhogy a megvilágosodásnak mindig ára van…

Vélemény: Valahogy mindig is hadilábon áltam magával a témával. Vallás, szekták, fanatizmus. Minden bizonnyal vannak emberek akiknek muszáj ilyen szorosan kapaszkodniuk a vallásukbam hitükbe. De vajon meddig tart a józan és és honnan válik fanatizmussá? Ez a könyv egy olyan nő története, aki köszöni szépen jól megáll a lábán az önálló kis életében. Stella, magabiztos, sikeres, független. Van barátja, és dolgozik azon, hogy a magánélete is sikeres legyen.
Sarah egy totálisan zárt közösségben próbál boldogulni. Jacob, akit a férjének hisz, lassan eléri, hogy higyjen azokban az emlékekben amik sosem léteztek, mert ettől függ mindkettőjük élete.
Nagyon izgalmas, ahogy Stella és Sarah története párhuzamosan fut végig a történeten keresztüll. Egyrészt a sikeres öntudatos nő példáját szembeállítja Sarah elveszett, korlátolt és megaláz(kod)ó életével. Nagyon jól látszanak kettejüket elválasztó korlátok. Másrészt valahol párhuzamot von Stella nyomozó kedvese és Sarah férje Jacob közt. A világtól elzárt, kontrollált , biztonságos és megalázó élet valamint a szabad, kontrollálatan nyitott élet közt.
Csakhogy itt semmi sem az, aminek látszik!
A záró oldal pedig ÚRISTEN!!!! Azonnal kell a folytatása! Ilyen függővéggel abbahagyni a történetet. Jóságos atya úristen!
Bár nem szeretem azokat a borítókat, amiken emberek vannnak ez is egy kivétel, hisz nem mutatja meg hogy is néz ki bármelyik szereplő, enllenben egyetlen kép szinte a történet nagy részét bemutatja. Igen mesélő borító. Tökéletes ehhez a könyvhöz. Telitalálat volt.

A szabályok azért vannak, hogy megszegjék őket.

Sethemba

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .