Ismerd meg a tagjaink! 14

Ennek a kérdéskörnek itt a vége. Legközelebb újabb kérdéseket intézek az írókhoz.

1, Miért teszel félre egy könyvet?
Sümegi Emília: Igazából kb. semmit nem teszek félre, de van, hogy egyre lassabban haladok egy könyvvel, aztán a végén vissza kell vinni a könyvtárba és valahogy nem hozom ki újra. Nem csak attól függ, milyen a könyv, néha van ilyen időszakom.
M. H. Sethemba: Ha elvesztem az érdeklődésem. Ha unni kezdem.

2, Melyik volt a legeslegelső könyved?
Sümegi Emília: Talán valami keménytáblás, kutyussal, kiskacsával…
M. H. Sethemba: Hát az első önálló olvasmányom Fekete Istvántól a Vuk volt.

3, Melyik volt eddig a legérdekesebb pályázat amire irtál vagy írni akartál?
Sümegi Emília: Passz, mind máshogy érdekes. 😀
M. H. Sethemba: Talán a Könyvmolyképző által meghirdetett pályázatok voltak amiket leginkább izgalmasnak találtam.

4. Szoktál e verseket írni?
Sümegi Emília: Gimiben talán elkövettem 2-3-at, de se az érzék, se az érdeklődés nincs meg, csak rímet faragni tudok. Szóval mindkettőnknek jobb, hogy a prózánál maradtam.
M. H. Sethemba: Nem. A rimfaragás sosem volt erősségem. Régen próbálkoztam, de erőtlennek és gagyiknak éreztwm őket. Így száműztem őket a múlt homályába.

5. Volt e olyan könyv, amihez irtál fanficet esetleg képet csináltál hozzá?
Sümegi Emília: Két könyves fanartom van, az egyik On Sai versenyére készült a Calderonhoz egy jelenet Taináról, a másikat szintén neki rajzoltam, amikor egy névnapi posztban feldobta, hogy lepjük meg könyves fanartokkal. Az vicces volt, mert mindenki a netről rakott be képeket, nekem meg az valahogy eszembe se jutott, én rajzoltam egyet a Tajpanból. Könyvhöz még sose írtam fanficet – tévés sorozathoz is utoljára tíz évesen -, de már annyi embertől hallottam, hogy tök jó ilyet írni, hogy lehet, kipróbálom. 😀
M. H. Sethemba: Régen sokat irtam, többek közt a Harry Potterhez, Gyilkos elmék sorozathoz, még Shakespeare Rómeo és Júliájához is. Bár nagy része nem lett olyan csodálatos, mint annak idején gondoltam, ma már látom a hibájukat, de túl erős kötelékek füznek ezekhez a fanficcekhez, hogy beléjük nyúljak és változtassak rajta. Ezek az utam első igazi lépései voltak.

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .