Sarah A. Denzil: A néma gyermek

Egy molyos kihívásra olvastam, a többi női pszichothrillerrel együtt.

Fülszöveg: 2006 nyarán Emma Price tehetetlenül nézte, ahogy a hatéves fia piros kabátját kihalásszák az Ouse-folyóból. Az év tragikus története: egy kisfiú, Aiden egy szörnyűséges áradás során elcsatangolt az iskolából, a folyóba esett, és megfulladt.
A testét sosem találták meg.
Tíz évvel később Emma végre újra felfedezte az élet örömeit. Férjhez ment, gyermeket vár, és ismét kézben tartja az életét…
… amíg fel nem bukkan Aiden.
Aident túlságosan megviselték a történtek ahhoz, hogy beszélni tudjon róluk. Feltűnése végtelenszámú kérdést vet fel, de a fiú egyre sem válaszol. Csak a teste árulkodik az egy évtizeddel korábbi eltűnésének a történetéről. A múlt törött csontjai és sérülései rámutatnak mindarra a borzalomra, amit Aidennek el kellett szenvednie. A fiú sosem fulladt meg. Elrabolták.
Ahogy Emma próbál újra kapcsolatot teremteni az immár kamasz fiával, le kell lepleznie azt a szörnyeteget, aki elragadta tőle. De a kis falujukból ki lenne képes ilyesmire?
Csupán Aiden tudja a választ, de ő nem árulhatja el a kimondhatatlant.

 

Vélemény: A szívem szakadt meg már az első fejezetben. Komolyan mondom, odavág. Egy anyának azt hiszem ennél szörnyűbbet nem kell feldolgoznia. Egy gyermek elvesztése. A sajtó nyomása, az elvesztés fájdalma mind olyan, ami egy épeszű embert összetörne. Ezt nem lehet feldolgozni csak úgy. De az első fájdalmas jelenet után a történet gyorsan vált és csendes lassú folyású lesz.
A főszereplő, Emma Price hihetetlen kínokat él át kisfia elvesztésekor. Lelkileg összetörik teljesen. LEgalábbis ezt hisszük. De össze sem hasonlítható azzal az érzelmi kavalkáddál amit a halottnak hitt gyermek újboli felbukkanása okoz. Komolyan mondom én tutira nem bírnám ki ép ésszel, azt, amit Emma végigcsinált.

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .