Amira Stone: Kitaszítottak

Azon szerencsések közé tartozom, akik elnyerték az elolvasás jogát tavaly Amira könyvénél. Nagyon izgultam, hogy milyen lesz, mert az elmondás alapján nagyon tetszett a felvázolt történet.
Sosem leszek boldogabb, hogy Amira rám bízta eme nagyszerű feladatot.

Fülszöveg: A kissé neveletlen Ene hercegnő szabadságot szeretne, és szívesen elmenekülne a rá váró kötelezettségek elől. Mena pedig az egyetlen ember, akit az istenek mágikus hatalommal ruháztak fel. Ő inkább lenne hercegnő, mint magányos volur.
Egy politikai gond miatt a testvérpárnak veszélyes vidékre kell utaznia: egy néphez, akiket a királyi családjuk igázott le.
Lehet, hogy nem csak halálos veszedelem vár rájuk, hanem a szívükre is veszély leselkedik?
Ray nehéz családi titkokat hurcol. Harcokat vállal a csőcselék szórakoztatására, hogy húgáról gondoskodni tudjon. Ám egy nap nem lapulhat tovább, dühe új útra viszi.
Kein csak az élvezeteket és a dicsőséget hajszolja. De eljön a nap, amikor dönteni kell a saját, és a családja sorsa között.
A mágia valamelyik fiút a volur társának szánja.
De vajon melyiket? Ki az, akitől felragyog a volur ereje?
Egyikük sem tervezte, hogy szerelemre, barátokra, titkokra és intrikára lel.
Miközben mindannyian a saját céljaikért küzdenek, talán a legfontosabbat kell feláldozniuk ahhoz, hogy megmenthessék a szeretteiket és a világukat.

Vélemény: Minden további nélkül lenyűgözött.
A háttérvilág észveszejtő. Nebessen és Szabad Föld bár nem tökéletesen kidolgozott, nagyon jól megmutatja, hogy milyen életük van ott az embereknek. Remekül bemutatja Nebessenben élők magas színvonalú, előkelő életét. A történelmi részével is alapos munkát végzett az írónő.
A szereplőket jól megismerhetjük, de marad még ismeretlen oldaluk is. A titok, hogy ki a volur és a messhai-ja végig fentartja a feszültséget, miközben a szereplők minden régi szabályt felrúgnak, hogy kiderítsék a titkot. Ettől függ Nebessen jövője. Van némi sablonosság a szereplőkben, de csak azért, mert az író nem akarta felfedni az összes kártyáját az első kötetben. Már így is komoly változásokon mennek keresztül.
Ene hercegnő és Mena, a leendő volur két teljesen más személyiség. Ene vad, szabad szellemű, inkább férfias dolgok érdeklik, a női dolgok untatják. Mena inkább nőies típus. Igazi hercegnő. Érdeklik a ruhák, a bálok és efféle dolgok.
Ray okos, de túl sok rejtegetni valója akad. Félelemei inkább akadályozzák mint segítik, higgadt mégis temperamentumos. Ez néha idegesítően megkavarja a dolgokat, néha rendkívül izgalmassá teszi.
Kein nagyon szimpatikusan karakter. Igazi férfinak látszik, dögös, magabiztos és néha  kicsit tenyérbemászó. Erős és karizmatikus.
Az információadagolás remek és a horgok is a helyén vannak, bár van amire az első kötetben nem kapunk választ, de ez így van jól. A lezáró jelenet pedig frenetikus.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kalandokat és a mágiát.

Sethemba

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .