Ali Land: Én vétkem

Brutálisan jó ez a könyv. Eleinte azt hittem nem sokat fog érni, de rá kellett döbbenjek, hogy sokkal jobb  mint elsőre gondoltam. Ali Land könyve szívettépő, fájdalmas, megdöbbentő.

 

Nem azért áltam neki, mert különösen csábító lett volna a fülszöveg vagy a borító megbabonázott volna. Nem is igazán értem, hogy miért. Talán mert női pszichotrhrilletek csoportjába tartozik? Nem tudnám megmondani.

 

Fülszöveg: A tizenöt éves Annie új identitást kap, miután feladta sorozatgyilkos anyját a rendőrségen. A látszólagos idillt beárnyékolja a múlt, az anyja újra és újra felbukkanó, saját és mások gyermekeivel kegyetlenül bánó alakja.

Annie-t, alias Millyt súlyos titkok és kétségek nyomasztják. Vajon örökölte anyja kegyetlen jellemét? Szenvedés, vagy mégiscsak egyfajta biztonság  volt mindaz, amit a korábbiakban átélt? Aktív szereplője volt-e a történteknek, vagy egyike a tragikus sorsú gyermekeknek? Vétkes vagy véletlen áldozat? Milyen ember lesz abból, akinek szinte a vérében van a kegyetlenség?

Vélemény: Hát HÚHA! Alaposan meglepett a könyv. Sokat elmond ez a könyv arról, hogy mit látunk egy emberből és mit akarunk látni. A kettő nem mindig ugyanaz és néha a legkevésbé sem fedezi a valóságot. Hogy miért? Nos erről mesél nekünk ez a regény. A főszereplő Annie-t sajnáltam az elején. Milyen iszonyatos lehet egy gyermek élete, aki sejti mi folyik a zárt ajtón túl, mégis fél megtenni a helyes lépést, mert az anyukáját senkinek sem könnyű elárulni. Ez normális. Ahogy számára az is az, ahogy felnőtt. Zárt ajtó mögött felhangzó gyereksírással, anyai terrorral.

Később, azt láttam mennyire igyekszik a befogadó családnál beilleszkedni és hogy nem képes látni azt, hogy a család mit tesz érte, csak azt látja, hogy a kislány, akire ő felnézne nem képes elfogadni.
A bírósági tárgyalás mintha csak rontana a helyzeten.
A helyszínek nem voltak túl kidolgozottak, hoszen itt inkább az érzelmi szál volt a fontos, csak pár fontos momentumot közöl az író, de azokkat úhy hogy szép horgokat csinál némelyikből. Központi szerepet kap a nevelőszülők otthona, hisz itt vagyunk “jelen” a legtöbbet. Itt dolgozik vele az apa, aki pszichologus és rendbe akarja hozni Milly/Annie lelki világát, már amennyire egy ilyen után lehetséges. Mire ráébred az igazságra túl késő. Igazából azt hiszem ő észreveszi a jeleket, hogy Milly nem is olyan ártatlan mint a legtöbben vélik, csak épp hinni akar abban, hogy nem ez az igazság.

Ez egy kakukk-történet. Istenien megírva. Aki szerethi az igazi jó pszichothrillert és bírja a lelki nyomást annak melegen ajánlom mert remekül fog ezen a könyvön szórakozni.

Sethemba

Ezek is kedvedre valók lehetnek

Your email will not be published. Name and Email fields are required

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .