Erion Kay

Földmérő mérnökként végeztem abban a korszakban, amikor még a Commodore 64 a virágkorát élte. Feleségemmel három gyermeket neveltünk fel, túléltem a rákot, és nagyszerűen érzem magam. Most egy többnyire csendes, vidéki házban élünk, imádom a vizet, a hajókat és a vitorlázást. Lenyűgöznek a prehisztorikus építmények, és az ősi, elfeledett civilizációk, a földönkívüli látogatók nyomait őrző relikviák.

Fantasy, sci-fi, kaland és romantika, illetve ezek ötvözete a kedvenc tematikáim.

Gyermekkorom óta írok, de sokáig csak kedvtelésből, saját vagy szűkebb környezetem szórakoztatására ragadtam tollat. Egy alkalommal a húgom felvetette, ha nem fejezem be az elkezdett regényemet, megírja ő, sőt, ki is adatja. Több sem kellett, megírtam én. Azóta gondolok úgy az írásra, hogy az már nem csak kedvtelés, hanem publikációs cél.

A könyv számomra térkapu, amin átlépve új, ismeretlen világba jutunk, mely tele van kihívással, titokkal és kalanddal. A célom szórakoztatni, kiragadni az olvasót a megszokott világából, és elrepíteni más tájakra, olyan emberek közé, akik egyéniségükkel, viselkedésükkel nyomot hagynak bennük. Fontosnak tartom, hogy történeteimen keresztül rávilágítsak az emberi értékekre, és karaktereimet olyan élethelyzetek elé állítsam, ahol esendőségük mellett megmutathatják kitartásukat, áldozatkészségüket, egymás iránti hűségüket.

 

Online publikációk:

Mellékhatás – novella (Aranymosás Irodalmi Magazin, 2017. január 11.)

Burjánzás – novella (Aranymosás Irodalmi Magazin, 2017. szeptember 01.)

Mauri legenda (részlet) – regény, első fejezet (Aranymosás Irodalmi Magazin, 2018. március 14.)

 

Publikációk:

Részese lehettem egy kis példányszámban megjelent kötet megalkotásának, mely negyvenöt magyar hadifogoly történetét meséli el, és az Országút Társulat adta ki 2017-ben. A címe: Akiket Isten kihívott csatára

 

Elérhetőségek:
Ez pedig a facebook írói oldalam: Erion Kay

Comments are closed.