Olívia Teiss

1995-ben láttam meg a napvilágot Szegeden, és már igen fiatalon megmentették a könyvek az életemet.
Nem, nem azért mert sikeresen elrepítettek a képzelet birodalmába, hanem mert megállították a rám zuhanó szekrénysort abban, hogy összenyomjon.

Ezt akkoriban nem értékeltem annyira, mert a továbbiakban is a tv-t részesítettem előnyben, de a gimnáziummal együtt jött a felismerés, hogy írni akarok, és meg akarom érteni a könyvek nyelvét is. Így a gimiben belevágtam a könyvmolyságba, és már akkor is igyekeztem nem csak élvezni a könyvet, de elemezni is.

Ezek után szélsebesen rátaláltam az Anime-fanfiction Style című oldalra, ahol elkezdtem publikálni az írásaimat, és bár az oldal azóta megszűnt, mégis fontos mérföldköve volt az „írói karrieremnek” valószínűleg azért, mert az írásaimra vagy nem kaptam kritikát, vagy csak pozitív, biztató jellegűeket, holott éreztem, hogy a művem még messze áll a tökéletestől. Szóval, fuldokolva a kedves kommentekben elkezdtem kutatni azt a közeget, ami reális képet ad majd a műveimről, és nem fél a hibáimra is felhívni a figyelmet. Így jutottam el végül az Apollo tintafoltjai csoportba, ahol már igazi kritikákat kaphatok, és hozzám hasonló érdeklődési körű emberekkel lehetek együtt.

A csoport pozitív légköre, és a rengeteg segítő szándékú kritika pedig megtette a hatását, mert 2018-ban az Aranymosás pályázaton a regényem átjutott az előszűrésen, ami így első próbálkozásra nem is olyan rossz eredmény, még ha a regény végül nem is jutott el a kiadásig. Egyszer majd remélhetőleg arra is sor kerül, de addig is, örülök, hogy itt lehetek a többi apollós között, akik hozzám hasonlóan komolyan veszik az írás mesterségét.

 

Publikációk:

2018. április 11. VIII. Aranymosás pályázaton belül kikerült regényrészlet: Torz formák

 

Elérhetőségek:

tiszai.anett@gmail.com

Comments are closed.